Кунева: Оставям в добри ръце министерството на бъдещето

  • 27 януари 2017 13:52

  • 1944
  • 2
Кунева: Оставям в добри ръце министерството на бъдещето
©

"Надявам се всеки политик да разбере колко трудно, важно и красиво е това министерство. Бих го нарекла Министерство на бъдещето - то е най-важното. Оставям го в добри ръце."

Това заяви вицепремиерът и министър на образованието в оставка Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, секунди, преди символично да удари звънеца заедно с наследника си в МОН.

Тя предаде щафетата на служебния министър проф. Николай Денков, който допреди 9 месеца бе неин заместник в МОН с ресор "Наука".

През април 2016 г. той подаде оставка поради "съществени различия с приоритетите и стила на работа" на Кунева. "Оставам завинаги свързана с това министерство, с учителите, преподавателите и хората на науката", тръгва си оттук като по-голям оптимист Кунева.

Преди да освободи кабинета си, тя е разговаряла с новия министър по еврофондовете и е уточнила, МОН ще бъде първото министерство, което ще създаде съвет. Денков открои успехите на Кунева - матурите, успешния старт на новата учебна година и пр., обеща приемственост и й поднесе букет оранжеви лалета. Веднага след церемонията нов и бивш министър проведоха работна среща.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1944 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.28 | 15:05

2
в затвора курвоооооооооооо

2017.01.28 | 15:05

1
Марш маймуно долна и да не се връщаш никога повече във властта мастио.

Добави коментар

Водещи новини