Евродепутат разкри какво трябва да правим, за да запазим сигурността на Европа

  • 27 януари 2017 12:58

  • 7800
  • 4
Евродепутат разкри какво трябва да правим, за да запазим сигурността на Европа
©

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент относно евро-средиземноморските отношения Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова (ЕНП/ГЕРБ) беше домакин на първата за годината работна среща с посланици към ЕС на държави от Средиземноморския регион.

Срещата е продължение на установената от нея традиция за регулярни дискусии два пъти годишно с посланиците от този съседен регион, от чиято стабилност до голяма степен зависи сигурността на Европа. В срещата участваха и представители на Европейската служба за външна дейност, ръководена от Върховния представител на ЕС Федерика Могерини.

В основата на дискусията беше оценка на напредъка през 2016 г. в прилагането на политиката на ЕС за Средиземноморието и адресиране на предизвикателствата за 2017 г. В резултат участниците в срещата се обединиха около програма за конкретни действия през настоящата година по теми, които са общи предизвикателства за ЕС и страните от Средиземноморието: сигурност и стабилност, устойчиво икономическо развитие, управление на миграцията, перспективи за младите хора, борба с тероризма и радикализацията. Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова постави силен акцент и на програма „Еразъм +“, подчертавайки необходимостта от мобилизация за насърчаването й като инструмент за обмен, знания и мир. Тя отбеляза като неотложна цел създаването на перспективи за младите хора от Средиземноморието, което ще послужи като превантивна мярка срещу нелегалната миграция и радикализацията.

Ник Уескот, генерален директор за Близкия Изток и Северна Африка в Европейската служба за външна дейност, очерта четири приоритета в политиката на ЕС за Средиземноморието, които изискват конкретни действия: стабилност в Сирия, мир в Близкия Изток, борба срещу тероризма и засилено сътрудничество. В Брюксел предстои конференция на високо равнище относно положението в Сирия по инициатива на Върховния представител на ЕС.

„Стабилност в региона на Средиземно море означава по-голяма сигурност за европейските граждани. Ето защо политиката на ЕС за региона трябва да бъде с акцент върху предотвратяването на конфликти и преодоляването на първопричините за нестабилност в южното ни съседство. Нужно е да увеличим усилията си, в тясно сътрудничество с държавите от Средиземноморието, за разрешаване на настоящите кризи и постигане на дългосрочни решения. Това е в наш взаимен интерес.“, коментира зам.-председателят на Групата на ЕНП за евро-средиземноморските отношения Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
7800 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.03.12 | 04:19

4
За да Европа добре, немците го казаха ясно - Путин в Берлин, Шмеркел в Сибир заедно с целата пасмина от третополови в ЕС.
Аз казах

2017.02.05 | 01:56

3
Ей мъдурковци, не ви е вярна картата ! Крим е руски и ако не вярвате питайте генерал Радев за да ви каже какво знаме се вее там.
Запознат

2017.02.01 | 17:14

2
До "аз казах' . Ти си НИКОЙ за да казваш. Крим е АМЕРИКАНСКИ . Навремето вашия педераст и сифилистик др. Ленин взема огромен заем от САЩ ,като залага КРИМ. Заема не е върнат. През ВСВ Рузвелт и Сталин разговарят за да създадат там Еврейска държава Кримска Калифорния. Освен това Сталин раздава МИЛИОНИ ХЕКТАРИ на 200 американци ,имащи отношение към ЛЕНД ЛИЗА. 1954 г. Хрушчов го подарява на Украйна за да го спаси от САЩ.Путин ще яде ХУРКАТА.
Запознат

2017.02.01 | 17:14

1
До "аз казах' . Ти си НИКОЙ за да казваш. Крим е АМЕРИКАНСКИ . Навремето вашия педераст и сифилистик др. Ленин взема огромен заем от САЩ ,като залага КРИМ. Заема не е върнат. През ВСВ Рузвелт и Сталин разговарят за да създадат там Еврейска държава Кримска Калифорния. Освен това Сталин раздава МИЛИОНИ ХЕКТАРИ на 200 американци ,имащи отношение към ЛЕНД ЛИЗА. 1954 г. Хрушчов го подарява на Украйна за да го спаси от САЩ.

Добави коментар

Водещи новини