България засилва сътрудничеството с Куба (снимки)

  • 20 януари 2017 11:34

  • 3130
  • 0
България засилва сътрудничеството с Куба (снимки)
© МВнР

Министърът на външните работи на Република България Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, и посланикът на Република Куба у нас Педро Пабло Сан Хорхе Родригес подписаха Споразумение между Правителството на Република България и Правителството на Република Куба за взаимно безвъзмездно предоставяне за ползване на имоти за нуждите на дипломатическите представителства на двете страни.

С подписването се урежда въпросът с имотите на дипломатическите представителства на двете страни в дългосрочен план. Спогодбата е със срок 10 години, с опция за автоматично продължаване.



Това Споразумение е знак за доброто сътрудничество между България и Куба и още една възможност да продължим нашето конструктивно партньорство и в бъдеще, заяви министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, на церемонията по подписването. Той изказа благодарност към служителите на министерството, работили по финализирането на процеса по сключване на спогодбата.

Посланик Сан Хорхе също изрази удовлетворение от подписването на Споразумението и признателност за усилията от страна на Министерство на външните работи на Република България за неговото реализиране. По думите му, това е стъпка, която ще мотивира двете страни да продължат да работят за укрепването на двустранните отношения, включително и в контекста на възможностите, които дава в тази посока Споразумението за политически диалог и сътрудничество между ЕС и Република Куба, подписано през декември 2016 година.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини