Политолог: С изказванията си срещу Русия Плевнелиев освободи терен на Борисов

  • 18 януари 2017 09:08

  • 13952
  • 6
Политолог: С изказванията си срещу Русия Плевнелиев освободи терен на Борисов
© БТВ

И във вътрешен, и във външнополитически план президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се оказа в единен междинен период, което направи мандата му още по-труден. Но след като мандатът му приключва без някаква сериозна криза, може да го определим като успешен. Това каза в сутрешния блок на БТВ политологът Тома Биков.

Президентската институция е най-политизираната институция. Плевнелиев влезе в нея с много висок рейтинг и за първи път човек, който не е политик, се озова в Президентството. От утре ще имаме същата ситуация, заяви Биков.

Според социолога Юрий Асланов мандатът на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното не може да бъде определен като по-тежък от този на някой от неговите предшественици. Не мисля, че той ще бъде запомнен в позитивен план, защото през неговия мандат трябваше да се намери начин да се търсят обединителни линии в задълбочаващото се противопоставяне у нас, което в последните 5 г. но превърна в необратим процес. Такива обединителни линии обаче не бяха намерени, коментира Асланов.

По думите на политолога Димитър Димитров Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде запомнен като изключение. Той беше предприемач и беше подкрепен от новосъздадена партия като ГЕРБ. През първите 2 г. трябваше да се занимава с кризи, предизвикани от вътрешното противопоставяне и мисля, че се справи. Отдаде се и на тезата на модернизацията като предприемач, посочи Димитров.

Изказвайки се остро срещу Русия, Плевнелиев освободи терен на всички, включително и на министър-председателя, да са дипломатични. Това е много важно, каза още Димитър Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13952 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Аз казах

2017.09.10 | 10:49

6
За Плевналиев може да се каже само една фраза - ТОЙ ОСРА ПЕЙЗАЖА.

2017.01.19 | 23:51

5
Рапон бей ще играе само на терена за футбол само там му остана на хората им омръзна неговата диктатура.
Българин

2017.01.19 | 17:11

4
Щом комунягите толкова го мразят, а те не умеят друго, значи че добре си е вършил работата,
Българин

2017.01.19 | 17:10

3
Щом комунягите толкова го мразят, а те не умеят друго, значи че добре си е вършил работата,
1

2017.01.19 | 17:08

1
Юрий НАСРАНОВ е малоумен комунис
лорд

2017.01.19 | 17:08

2
неграмотник си

Добави коментар

Водещи новини