Бъчварова: Не трябва да подценяваме усилията на полицейските служители

  • 15 януари 2017 20:59

  • 7362
  • 4
Бъчварова: Не трябва да подценяваме усилията на полицейските служители
©

От началото на специализираната операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Бургаска област са установени общо десет лица, издирвани, като заподозрени за извършване на престъпления или по различни досъдебни производства.

Това стана ясно в хода на проведената работна среща на вътрешния министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. с ръководния състав на ОДМВР – Бургас, на която бе обсъден планът за прилагане на операцията и бе направен анализ на първите дни от протичането й.

По думите на вътрешния министър, областната дирекция доказа способността си да се справя с проблемите и се превърна в пример за добра работа.

По никакъв начин не трябва да се подценяват усилията на полицейските служители, положени до момента в противодействието на престъпността в малките населени места. Налице са добре овладени процеси, но е възможно по-добро планиране на силите и средствата, отчитайки спецификата на всеки един от обслужването райони. Като цяло статистическите данни показват спад на престъпленията, но всеки конкретен случай носи своята чувствителност в човешки план, обясни министър Бъчварова.

Вътрешният министър припомни, че всеки един полицай, който работи в своята община, познава всички жители и контактува с кметовете. Той се среща очи в очи както с извършителите на престъпления, така и с жертвите и носи лична отговорност да се справи с наличните проблеми. Често тяхната работа се смята за рутинна и остава малко встрани от вниманието и интереса на обществото.

С провежданата специализирана полицейска операция фокусът към тази дейност се връща и очакванията са за видим резултат в малките населени места, допълни министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7362 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Слава

2017.01.16 | 08:57

2
Абе тази социоложка Румяна Бъчварова много рано тръгна от град на град да дава указания как да гласуват полицаите,сега и дойде на акъла ,че селата са отритнати от държавата,то вече не остана къща неограбена,възрастните и самотни да спят с брадвите до главите си.Какво се промени че седмица преди да си тръгне бърза да посети всеки областен град и да се прави на загрижена.Наглост и популизъм.Остава сега да почнат ББ,ЦЦ,ТД и разни други министри да тръгнат да разясняват как се правят деца,че да увеличим и раждаемостта в страната,че то млади хора не останаха.

2017.01.16 | 08:58

4
Изпълнява комсомолско поръчение!

2017.01.16 | 08:14

1
Изпълнява комсомолско поръчение!

2017.01.16 | 08:58

3
Тази леля цинкулира като признак в колидоря!

Добави коментар

Водещи новини