Депутати спориха за партийната субсидия

  • 06 януари 2017 18:04

  • 2449
  • 5
Депутати спориха за партийната субсидия
© Novini.bg

Не приемаме 1 лев субсидия. Той е недостатъчен. Това ще тласне партиите към сиво финансиране и зависимост от олигархията. Ние внесохме нашето предложение в НС за регресивно намаляване на партийната субсидия.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от РБ Настимир Ананиев. Заедно с него гости бяха и колегите му Данаил Кирилов от ГЕРБ и Таско Ерменков от БСП. Ние стоим твърдо зад искането на хората. На референдума те се произнесоха ясно. Политическият живот ще стане по-постен и семпъл. Кампаниите няма да са толкова големи. Има способи да се намерят пари. Спонсорството е едно от тях, каза Кирилов.

Отдавна сме чувствителни към темата партийна субсидия. Референдумът ясно показа, че обществото не харесва начина, по който се субсидират полиитическите партии. Ние подготвяме законопроект и система за намаляване партийните субсидии. Трябва да погледнем дълбоко в проблема. Естествено, е че малкото пари може да тласнат партиите към олигархичните кръгове, разкри Ерменков.

Ние ще поддържаме нулата. 1 лев не е достатъчен за политическа дейност. Не могат да се делят партиите на малки и големи. В предложения законопроект има сепарация, каза още Кирилов.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2449 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ha

2017.01.09 | 16:35

5
А сега не са ли зависими от олигарсите????? Нали тези субсидии са точно за това, но опита показва: колкото повече кинти, толкова повече...

2017.01.09 | 16:33

4
Мдааааааааа червените боклуци май искат техните червени фамилии да вечно да хранилката.

2017.01.09 | 00:49

2
мъда ..ако бяха само червените ..на ръце да ги носим ..ама тук са и сини и зелени и пембени и ..всичките са ..гладни ..на пет човека -партия ..на десет -три ..и всички искат субсидия ..а ти не искаш ..браво ..значи само рязаният и в дупето ти стига ..а модераторе..

2017.01.09 | 16:33

3
Късно е либе за китка - защо не умувахте преди референдума...?
я

2017.01.09 | 00:49

1
явно нестимирчо като малък е бозал банкноти и е акал стотинки , сега в младша възраст глобява в хиляди а сере в евро , развитие обособено от сребърна лъжичка ? или бастун в задника ?

Добави коментар

Водещи новини