Петър Стоянов: Не искаме президент с досие

  • 22 декември 2011 08:22

  • 3772
  • 11
Петър Стоянов: Не искаме президент с досие
© Булфото

Отричането на фашизма и отричането на комунизма са двата стълба, върху която се градят съвременните вярвания. Това каза президентът Петър Стоянов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Моето участ в политиката на би донесло позитиви за нито една дясна партия. Моето време в политиката вече е минало. А съм може би един от малкото политици, чийто живот е свързан само с една партия, каза той. Той не харесва политиката и човекът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. "Ние не искаме нашия президент да е бивш агент на ДС, каза Петър Стоянов и обясни, че Първанов не е бивало да отрича до последно това, след като вече е станало ясно. 

"В годините аз съм се въздържал да правя изказвания. Ние с него сме много различни, ние сме като огъня и водата – различно семейно възпитание, различна среда. Аз винаги съм смятал, че след 1989 година българската демокрация, нейното развитие, трябваше да стъпи по здраво на антикомунизма. В България умишлено се внуши, че думата антикомунизъм е мръсна дума. Думата антифашизъм не е мръсна дума, а антикомунизъм е, питам защо. Това е разликата между мен и Първанов”, обясни още Петър Стоянов.

Българската десница получи много удари и част от тях дойдоха от хора, които се радваха на пълни зали, на толкова много народ. Ние бяхме прекалено наивни и неподготвени за големия преход. Единствените подготвени бяха от ДС и от висшите етажи на номенклатурата, те са единствните посветени.

И в Русия беше така – на висшите етажи на номенклатурата им беше писнало да управляват една такава толкова богата държава – злато, нефт... и да не могат да предадат това богатство на своите наследници, защото за да го направят, им трябва демокрация. Затова те направиха прехода, за да могат да присвоят това богатство, каза Петър Стоянов.

Подкрепям Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, защото той е млад и него не могат да му препишат каквито и да е минали провали. Бях против съюзяването на Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и Иван Костов, подчерта още Петър Стоянов и добави, че СДС можеше само да влезе в парламента.  "Не искам да хвърлям упреци на ръководството на СДС, но забелязах, че наличието на стари лица, които се сменят периодично, пречи на партията да върви напред. На тези 2 млн. седесари дължа всичко, дължа това, че съм станал президент", зави Петър Соянов. По думите му човек трябва да бъде себе си.

Последвайте канала на

3772 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
президент

2014.03.01 | 13:28

11
Този глупак Пешо как не каза една свястна дума в живота си.Виновни са му всички и за всичко.Толкова много глупости от устата на един човек трудно се казват, само Пешо го може.

2011.12.22 | 23:38

2
Съдейки по безкрайно тъпия ти коментар май ти си човека, който не е казал една смислена дума през живота си ! Що не си теглиш куршума и не си спестиш мъките !
Хари

2012.01.18 | 03:23

10
Колебая се, кой е по-лош президент от двамата- Петър Стоянов, или Жельо Желев. Но като човек Стоянов не може за има никакъв авторитет, и съответно, всичко, което казва, трябва да се възприема в обратния му смисъл. "Българският", президент, който по времето на мандата си се обяви против кирилицата, и ратуваше за официално въвеждане на латиницата, за да сме се "интегрирали" по-добре с Европата и света, това същество е просто родоотстъпник и винаги трябва да е отрицателен пример, винаги на позорния стълб. Сега нека да не чете чужди досиета, а просто да мълчи. Божидар Димитров има досие, но него не го плюят, тъй като овреме се пребоядиса, за да остане с властимащите. Фалш! Сега Плевнелиев охотно е забравил този огромен гаф и грях на П. Стоянов и се хили, прегърнат с него на снимката, може би защото е същият нагаждач и гъзолизец?

2011.12.26 | 21:50

9
Глупав народ.Гласувахте за Плевенлиев и дадохте цялата власт на Бойко-президенство,министър-председател,кмет на София.Това е абсолютна власт в ръцете на един човек.Сега ще си седим у дома,ще си дробим хлябче,ще си сърбаме попарата и ще си броим жълтите стотинки.
Кор

2011.12.23 | 05:22

7
президента от герб е добре, защото след 1,5 година ще ги изхвърим от министерството
e

2011.12.22 | 23:55

3
Glupakat si ti dupedavec

2011.12.23 | 05:22

8
Отричането на Костовизма е третия стълб!
чочко

2011.12.23 | 00:55

6
П.Стоянов: "В интерес на България е да следва общоприетите международни норми дори с отказ от националния си суверенитет" - лекция на Петър Стоянов в "Клуба за световна политика в Сан Франциско", 01.09.2000

2011.12.23 | 00:55

5
Бат Петьо - най-добрия президент на България !!! Изобщо може ли да се сравнява този ерудиран човек с тая смешка - мис Роси, която бълва безсмислици на килограм и се хили, като напушен!

2011.12.23 | 00:54

4
Някои хора мултимилионери станаха отричайки комунизма и затова нямат интерес да го отрекат - ще загубят класовия си враг и източник на обогатяване и причината за собственото си съществуване. Тези хора не са демократи, дори да претендират за това.
бум-бум

2011.12.22 | 22:00

1
добре казано но само на думи,а думите са нищо трябват дела.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини