Парламентът решава окончателно за празниците и почивките около тях

  • 20 декември 2016 07:05

  • 3036
  • 1
Парламентът решава окончателно за празниците и почивките около тях
©

Народното събрание ще проведе извънредно заседание на 20 декември. Предстои депутатите да решат на второ гласуване за промените в Кодекса на труда, свързани с почивните дни по празниците.

Миналата седмица поправките бяха гласувани на второ четене от социалната комисия към Народното събрание. Според тях се предвижда почивен ден в понеделник, ако официален празник се пада в събота или неделя. Когато празникът се пада в делник, то единствено този ден ще бъде почивен. Така се слага край на дългите уикенди със сливане, както и на отработването в събота.

Министерският съвет вече няма да може да размества почивни дни, но ще има право да обявява някои дни за неприсъствени.

Другите точки в програмата на парламента са: първо гласуване на предложен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, промени на Гражданския процесуален кодекс, както и поправки в Закона за защита на конкуренцията. Очаква се второ гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за особените залози. Предстои първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3036 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.20 | 13:07

1
уя ми янко

Добави коментар

Водещи новини