Цачева: Най-важното за България, за нашия регион, е сигурност и стабилност

  • 19 декември 2016 20:22

  • 5652
  • 5
Цачева: Най-важното за България, за нашия регион, е сигурност и стабилност
© Булфото (архив)

Председателят на Народното събрание /НС/ Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 тази вечер участва в Плевен в благотворителна вечер, на която се събират средства за продължаване ремонта на плевенската църква "Св.Троица".

"Получих покана и се отзовах. Аз съм много добре запозната с необходимите средства по отношение на реставрацията на стенописите на църквата и иконите. Надявам се тази вечер инициаторите - Галя Горанова и приятели, Предприемачи ГЕРБ Плевен, да съберат средства, с които да помогнем", каза Цачева пред журналисти. "Аз имам добра новина - ПГ на ГЕРБ гласува и аз нося 3 хиляди лева от народните представители на ГЕРБ от 43-тото НС ще бъдат дарени за църквата в Плевен "Св.Троица", добави тя, цитирана от БТА.

На журналистически въпрос за разговорите на ново правителство, Цачева отговори, че вървят разговори между партньорите. "Днес, след като в почивните дни работиха експертните групи, се събрахме в парламента, уточнихме стъпките, които ще следваме в идните ден-два. Както винаги, медиите ще бъдете първите, които ще узнаете новината", посочи тя. На въпрос каква е вероятността, Цачева заяви: "Никога не съм си служила с проценти. Както се казва, докато всичко не е договорено, нищо не е договорено и всичко е възможно".

Попитана дали не е добре това НС да си доизкара мандата, Цачева отговори, че "при всички случаи е добре да има стабилност и спокойствие за всички български граждани - въпросът по-скоро е друг: Може ли този състав на НС - на 43-тия парламент на България, действително да постигне мнозинство и то за провеждане на онези политики, които партньорите са заявили като свои приоритети". "Върху това сме се концентрирали - върху политиките, които следва да се провеждат, а не толкова до имената на министър-председателя и отделните министри", допълни председателят на парламента. Според нея най-важното в този момент за България, за нашия регион, е сигурност и стабилност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5652 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.03.09 | 15:13

5
За стабилност на мафията ли говори "Майката на Нацията"?

2017.03.09 | 15:13

4
травестита да се скрие че като я видя ми се гади

2017.03.09 | 15:12

3
Пуснете още милион ислямисти и си вземете вазилин евро гейчета

2017.03.09 | 15:12

2
Марш бе, КОН гаден!

2016.12.20 | 09:58

1
Ne zaman hapse gidecek?

Добави коментар

Водещи новини