Плевнелиев изрази съболезнования за кончината на Гиньо Ганев

  • 19 декември 2016 11:55

  • 3237
  • 0
Плевнелиев изрази съболезнования за кончината на Гиньо Ганев
© Булфото (Архив)

С дълбока тъга научих за кончината на Гиньо Ганев – уважаван юрист, дългогодишен парламентарист и общественик. Това се казва в съболезнователния адрес на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Държавният глава посочва, че Ганев е бил една от забележителните личности на нашия политически живот. "Човек, положил основите на някои от ключовите демократични институции на нова България", отбелязва Плевнелиев.

„Гиньо Ганев ще остане в историята като един от доайените на българския парламентаризъм. С авторитет и отдаденост той работи като законодател в осем поредни народни събрания, като заместник-председател на Седмото велико народно събрание и председател на Комисията за изработване на Конституцията. Благодарение на усилията му като първи омбудсман на Република България институцията на гражданския защитник се утвърди и спечели безспорно доверие“, пише още в писмото държавният глава.

Плевнелиев посочва, че с твърдост и далновидност Гиньо Ганев се бори за възпитаване на демократичен дух, търпимост и висока политическа култура в българското общество. В своя жизнен път самият той винаги бе воден от мъдрост и отговорност, от усещане за морал и професионална мисия, припомня още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини