Независим депутат обвини Кунева, че откраднала името за сдружението си

  • 21 декември 2011 11:43

  • 1323
  • 0
Независим депутат обвини Кунева, че откраднала името за сдружението си
©

Независимият депутат Димитър Чукарски заяви, че преди пет месеца е запазил името "България на гражданите и регионите", което донякъде се дублира с името на движението, което Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 обяви, че ще прави - "България на гражданите".

Пред журналисти в парламента Чукарски и депутатът Тодор Великов поясниха, че идеята им за сдружение с такова име е хрумнала още в началото на годината при среща в парламента с американския посланик Джеймс Уорлик.

Името на сдружението е запазено в Информационно обслужване на 22 юли за пет месеца и сега този срок е удължен, поясни Чукарски. Той уточни, че няма юридически пречки да бъдат регистрирани в съда както тяхното сдружение, така и движението на Кунева. Според него в случая с Кунева става дума за плагиатстване на идеи.

"България на гражданите и регионите" е рамка, с която ние участвахме на последните парламентарни избори и с чиято помощ РЗС успя да влезе в този парламент, поясни Великов. Той добави, че възстановяват тази рамка. Сдружението ще е с ориентация вдясно и в център, поясни Чукарски.

Последвайте канала на

БТА
1323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини