Митов се надява политиката за увеличаването на разходите за отбрана да бъде продължена

  • 07 декември 2016 13:08

  • 2749
  • 4
Митов се надява политиката за увеличаването на разходите за отбрана да бъде продължена
© МВнР (архив)

Министърът на външните работи в оставка Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, заяви пред български журналисти в Брюксел, че между партиите в България има съгласие за увеличаване на разходите за отбрана и изграждането на много по-ефективна и съвместима с нашите съюзници армия.

Има срок, в който трябва да достигнем разходи от два процента от БВП за отбрана, тази цел се преследва и се надяваме, че тази тенденция ще продължи, посочи той след участието си в двудневната среща на външните министри от пакта. Митов коментира, че задълбоченото сътрудничество между ЕС и НАТО е било необходимо от много години. По неговите думи за България е изключително важно сътрудничеството в областта на киберотбраната, миграционните потоци и борбата с хибридните заплахи. Не бива ЕС да изгражда способности и да прави разходи, които припокриват дейности на НАТО, коментира той.

По повод призива на НАТО за удължаването на икономическите санкции срещу Русия Митов посочи, че до момента алиансът е направил това, което е трябвало да направи, проявил е твърдост и е запазил единството си по отношение на защитата на международното право. Продължаваме да настояваме за пълното изпълнение на споразуменията от Минск, санкциите са свързани с това. Докато няма изпълнение, санкциите остават, заяви Митов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2749 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.12.08 | 22:35

4
Мутов, цигане, лъжеш ни, дават пари за лагери и интеграция на орките

2016.12.08 | 22:35

3
България армия няма !

2016.12.08 | 22:35

2
Каква армия бе олигофренче ??????????????

2016.12.08 | 22:35

1
а Българите се надяват никога повече да нямат слуги Министри като къдравата Сю и Ненчо от село Кукорево а които сте гласували за Реформаторите Сорос и Отворено общество да ви еб* майките прости лумпенски

Добави коментар

Водещи новини