Борис Ячев: Не трябва да тласкаме страната в спирала от избори

  • 07 декември 2016 07:47

  • 2187
  • 0
Борис Ячев: Не трябва да тласкаме страната в спирала от избори
© БНТ

Позицията ни е принципна и последователна. Ние първи заявихме, че 43-то Народно събрание не е изчерпало потенциала си и трябва да се направи всичко възможно страната да не се тласне в една спирала от избори. Нямаме нужда от период на безвремие. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ПГ на Патриотичния фронт Борис Ячев.

Ако третият проучвателен мандат бъде връчен на Патриотичния фронт, ще направим всичко възможно да съставим правителство, но без да отстъпваме от принципите си. Ще разговаряме с всички политически сили без ДПС, уточни Ячев.

Бихме съставили едно експертно правителство, но в него биха имали място и разпознаваеми политически лица. Не сме коментирали детайлно с имена, не сме разпределяли и постове, тъй като сме в хипотеза на очакване на кого ще бъде връчен мандатът, посочи Борис Ячев.

Не бихме подкрепили политическа сила само за да се състави кабинет, но бихме подкрепили програма и ако колегите от Реформаторския блок получат мандат, бихме разговаряли с тях. Приоритетите ни са увеличаване на минималната пенсия, ефикасни мерки за справяне с бежанския поток и с битовата престъпност, както и борба с енергийната мафия, за да бъдат намалени сметките за ток, каза още зам.-председателят на ПГ на Патриотичния фронт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини