Митов се срещна с шефа на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество

  • 30 ноември 2016 15:41

  • 867
  • 1
Митов се срещна с шефа на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество
© МВнР

Външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, се срещна с Майкъл Христидис, Генерален секретар на Постоянния международен секретариат на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС).

Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между страните-членки, основни приоритети от дневния ред на организацията, както и необходимостта от определени реформи в дейността й.

"България винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя проектите и идеите, които са насочени към постигане на ползотворни и ефективни резултати за разширения Черноморския регион", заяви българският първи дипломат.

Той подчерта ролята на ЧИС като фактор за укрепването на доверието, стабилността и сигурността в региона.

"Трябва да работим в активно сътрудничество, защото когато сме силни икономически, политически и социално можем да отговорим на актуалните предизвикателства пред нас", каза още Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

От своя страна Генералният секретар на ЧИС изтъкна важността на това реформите в организацията да бъдат насочени към постигането на по-голяма ефективност и реализирането на конкретни съвместни проекти на страните-членки. По време на разговора бяха обсъдени и начини за подобряване на финансирането на дейността на организацията, като част от процеса на нейното реформиране.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
867 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мито Данаилов

2016.11.30 | 21:12

1
Митов е едно голямо недоразумение, като идола си Бай Хеуй.

Добави коментар

Водещи новини