В МВР обсъдиха организацията по връщане афганистанци

  • 26 ноември 2016 15:16

  • 4642
  • 6
В МВР обсъдиха организацията по връщане афганистанци
© Булфото

Създадена е спешна организация за извеждането от РПЦ - Харманли на чуждите граждани с агресивно поведение и хулигански прояви. Те ще бъдат настанени в центрове от затворен тип. Това съобщиха от МВР след проведеното заседание на Националния оперативен щаб по въпросите на миграционния натиск под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Обсъдено е и предстоящото връщане, съгласно договореностите с Афганистан, на техни граждани, задържани на територията на страната ни. Работна група от експерти от ресорните ведомства и агенции ще актуализират някои от дългосрочните мерки от Националния план за действие при усложнена обстановка на българо-турската граница, въведен в действие на 15 септември 2016 г., информират от МВР.

На заседанието на Националния оперативен щаб по въпросите на миграционния натиск са обсъдени разпоредените от премиера в оставка допълнителни мерки за нормализиране на обстановката в РПЦ - Харманли. Мерките са били разисквани вчера по време на спешна среща в Министерския съвет.

В заседанието на щаба, което се проведе в МВР, участваха председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова и председателят на ДАНС Димитър Георгиев. На него бяха и ресорните заместник-министри на вътрешните и на външните работи, на здравеопазването, на финансите, на земеделието и храните, както и заместник-началникът на отбраната, професионалното ръководство на МВР и представители на Българския червен кръст.

Решено е да има допълнителни действия за подпомагане на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) с цел гарантиране на реда и организацията в бежанския център в Харманли след безредиците и недопускане на последваща ескалация на напрежението както там, така и в други регистрационно-приемателни центрове на ДАБ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4642 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Руми

2016.11.28 | 07:28

6
Що не вземеш да хванеш самолета и ти с вс афганистанци????Че за нищо не ставаш!!!!
дуци

2016.11.28 | 07:28

5
Бъчварова колко масура изпуши пак , кво ше обсъждаш ,тварте тия оперираните боклуци и изхвърлете ги вън от страната ,щото НАРОДА е готов !!!
Кики

2016.11.27 | 21:45

4
Сетихте се иде зима по зле ще стане
kristina7

2016.11.27 | 21:45

3
PRAVILNO!!! NA DEN, NA ZAPADA, EDIN HULIGAN, NARKOMAN...I OSCHTE STRUVA N A D E N MEJDU 150 -250 EVRO!!! I NIE GI VRYSCHTAME I IM DAVAME PO ? EVRO ZA DA UCHAT V STRANATA SI... NO TE PAK IDVAT S "DRUGI IMENA".... AMI TOVA E, KATO CHE "SVETA SE OBYRKA I P O B Y R K A"!!! RIBATA SE VMIRISVA VSE OSCHTE OT GLAVATA!!!! GOS BLESS BALGARIA!!!
До Kristina7

2016.11.27 | 20:00

2
Ко написа ма?!?,Уфтсъ!!!Баси Неграмотницата!:Dddddd

2016.11.27 | 18:33

1
вече почвам да си мисля за организаторите ? дали не са другарите милиционери ? само те могат да бозаят и от 3 боски

Добави коментар

Водещи новини