ГЕРБ инициира промени в Закона за защита при бедствия

  • 24 ноември 2016 11:09

  • 2233
  • 4
ГЕРБ инициира промени в Закона за защита при бедствия
© Булфото

Днес се разбрахме с колегите от всички парламентарно представени групи за законодателната промяна в Закона за защита при бедствия, с която ПСС да получава бързо информация за бедстващи хора. Тя ще бъде внесена следващата седмица в пленарна зала. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на брифинг в Народното събрание.

По думите му през предстоящия зимен сезон, ако има бедстващи хора компетентните органи ще да могат да реагират много по-адекватно.

„Предвиждаме в законопроекта до 2 часа при подаване на сигнал от ПСС или бедстващо лице да може ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ да направи съответната процедура и да ни предоставят информация, която да бъде предоставена веднага и на ПСС“, обясни той.

„Ще ограничим възможността да се ползва човешки ресурс на хора, които нямат тази подготовка за работа в лоши метеорологични условия в планината. Искаме да ангажираме максимално експертизата и подготовката, която имат планинските спасители“, посочи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Според него в закона има липса по отношение на бедстващи хора, за да могат да реагират компетентните органи и планински спасителни служби адекватно и по-бързо да установят местонахождението на изпаднало лице в беда.

От името на всички планински спасители Емил Нешев от ПСС благодари на всички, които са взели участие в бързите действия за внесените промени и подчерта, че това е крачка напред за планинските спасители.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2233 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.11.26 | 16:18

3
Този от снимката защо не е в затвора?
СПОКО

2016.11.26 | 16:18

4
И ТВА ЩЕ СТАНЕ.
(гост)

2016.11.26 | 16:18

2
Тръгнал кос с дълъг нос да събира членски внос, чукнал тук, чукнал там ...
ДОЛУ ГЕРБ ! ЗАБРАНА ЗА ТАЗИ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА

2016.11.26 | 16:18

1
ДОЛУ ГЕРБ ! ЗАБРАНА ЗА ТАЗИ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ....... МАРШ......КОЛКО ГОДИНИ ГИ ТЪРПЯХМЕ ТИЯ ГЕРБОКОМУНЯГИ......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини