БСП нападна ГЕРБ за калинките в държавната администрация

  • 23 ноември 2016 10:12

  • 6118
  • 2
БСП нападна ГЕРБ за калинките в държавната администрация
© Булфото (Архив)

ГЕРБ се върна към политиката на вкарване на калинки в бордовете на държавните предприятия предизборно. Това заяви в пленарна зала народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на НС на БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Той представи проект на Закона за публичните предприятия, който касае държавните и общински предприятия с над 50% държавно или общинско участие и превръщането им в равностойни партньори на частния сектор. Стойнев припомни, че една от основните причини да не сме член на Организацията за икономическо развитие и сътрудничество е именно разпиляното законодателство и липса на контрол и прозрачност при управлението на държавните и общинските предприятия.

„Предложенията в закона целят тези предприятия да работят изцяло на пазарен принцип и да се създаде законова основа за провеждане на открити процедури за номиниране, обсъждане на кандидатурите за ръководни длъжности в тези предприятия”, обясни Стойнев.

Той подчерта, че ако се приеме закона няма да ги има тези промени, които са се случили в последните две седмици. Депутатът бе категоричен, че някой трябва да отговори, може би Цветанов, на няколко въпроса:

„Защо бе сменен бордът на ВМЗ-Сопот, след като предприятието е печелившо; защо Гергана Младенова, съпругата на Николай Младенов, бивш министър на външните работи, е била назначена в борда на междусистемната газова връзка България-Гърция; защо бе сменен изцяло бордът на Държавна консолидационна компания, с хора, които нямат почти никакъв опит, като Красимир Тенев и Лъчезар Калбуров; защо Атанас Трифонов, който е в ръководството на ВМЗ – Сопот е временно изпълняващ председател на ГЕРБ-Сопот?”

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6118 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.30 | 16:41

2
това е ...гроб се кани сам да командва ...досега го деляха с ръбовете ...сега всичкото ..в гроб ..до 2020 година ..ще се краде поголовно ..а като спре кранчето ес ...каквото сабя покаже ..е все пак ще остане ..бюджета ..и пак по кокала ще има месце..

2016.11.25 | 15:02

1
Всички партизанствате в администрацията-пълно с калинки, батко и братко, фесове с петолъчки... ГЕРБ=БСП=ДПС!

Добави коментар

Водещи новини