Дора Янкова: Бели полета са оставени в огромни територии у нас

  • 23 ноември 2016 08:00

  • 5876
  • 5
Дора Янкова: Бели полета са оставени в огромни територии у нас
©

В момента има парламентарно мнозинство, което да приеме философията на този бюджет. Не очаквам на второ четене той да не бъде приет. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП и бивш председател на Националното сдружение на общините в България Дора Янкова.

Спрямо общините Бюджет 2017 е миналогодишният бюджет. Ние пледираме за още малко ресурс за общинските пътища. Едва 158 млн. лв. са заделени за 20 000 км общински пътища, които са кръвоносната система на икономиката. Това са огромни територии в България, в които са оставени "бели полета", заяви Янкова.

Политика трябва да се прави с любов към България, не само към големите градове. Тези няколко години доста се задълбочиха териториалните различия в България. Няколко големи градове са водещи, а периферията стои на едно място, а там е колоритът на България, подчерта социалистката.

При следващо наше участие в управлението ще стимулираме икономическото развитие на регионите чрез публично-частно партньорство и активно взаимодействие с кметовете. Когато искаш да правиш икономическо оживление, това означава държавническо отговорно управление, посочи Дора Янкова.

По думите й БСП може да участва в коалиция на парламентарните избори, но само на принципна основа. Води се дебат в партията и това ще бъде решено на конгреса през януари. Никога не е късно АБВ и "Движение" 21 да се присъединят към тази коалиция, стига да се съгласят с програмата ни. БСП тепърва ще бъде онази сила вляво, така че да остане трайно на политическия терен, каза още Янкова.

По думите й въвеждането на мажоритарната избирателна система трябва да бъде обмислено много внимателно. Слушаме какво казаха българските граждани и ще имаме своята отговорна позиция, заяви депутатът от БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5876 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
червена пача

2016.11.30 | 16:42

4
Бели полета има в облите ви комуноидни мозъци !

2016.11.30 | 16:42

5
а на сините педали ...само задниците са бели ..а мозъци -няма ..само чорба ..

2016.11.23 | 15:28

3
ДОРА ЯНКОВА - ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ И ДОСТОЙНИ ЖЕНИ НА НАШЕТО СЪВРЕМИЕ, БИВШ КМЕТ НА ГРАД СМОЛЯН, ЗАСЛУЖАВА ПОЧТИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ! КАК Е РАЗЧЕТЕН БЮДЖЕТ 2017 г. НА БЪЛГАРИЯ, ВКЛЮЧВА ЛИ ТОЙ АДЕКВАТНО ФИНАНСИРАНЕ НА ОБЩИНИТЕ ИЛИ ФИНАНСИТЕ ИЗБИРАТЕЛНО СА СЪСРЕДОТОЧЕНИ ИЗБИРАТЕЛНО, ТАМ КЪДЕТО СА "ПРИОРИТЕТИТЕ" НА ГЕРБ ? ТОВА Е ДИЛЕМАТА ВЪРХУ КОЯТО ТРЯБВА ДА РАЗСЪЖДАВА И УЧАСТВА В ОДОБРЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА ЗА 2017 г. И НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, НЕ САМО ПОЛИТИЦИТЕ !

2016.11.23 | 11:23

1
политиците са страхливци ..мажоритарна система са пожелали наполовината от народа ..а другата ..кога на нея ще се изпълни НЕ волята ,това че не са гласували ..не значи и че са съгласни ..мажоритарно могат и да се изберат и глупаци и такива посочени от олигарси ..щом се предлага нещо ..е добре да се погледне и от двете страни ..на медала ..

2016.11.23 | 13:12

2
Голяма част от гласувалите за мажоритарна система нямат и най-бегла представа какво значи това. Те просто искат промяна на системата и гласуваха за различното.

Добави коментар

Водещи новини