Борисов към БСП: Направете служебно правителство, управлявайте и успокойте държавата (обновена+видео

  • 16 ноември 2016 14:30

  • 41095
  • 40
Борисов към БСП: Направете служебно правителство, управлявайте и успокойте държавата (обновена+видео
© Булфото

Тепърва ще правим анализи на действията на паравителството. Сигурно и аз съм допуснал грешки, но те не са били фатални.

Това каза на влизане в парламента, където след малко трябва да се гласува оставката на правителството, външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. Заставам твърдо зад всички решения, които съм взел. Те винаги са били в интерес на България и евроатлантическите ценности, които следваме, категоричен беше той.

Докато Митов отговаряше на журналистическите въпроси, в НС влезе и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който отказа да отговаря на каквито и да е въпроси.

Мисля, че бяхме успешни. Икономиката говори за това. Има една вълна в Европа, която хората рано или късно ще разберат, че не може да просъществува. Няма как да се харчи, без да има работеща икономика, каза пък Владислав Горанов.

Алтернативата е БСП и ДПС. Усилията на това правителство бяха смислени и последователни. Ние искахме да върнем България в правия път, но това не става с крясъци. Аз съм част от българската десница. Всеки, който провокира разцепление на десницата, върши престъпление и връща БСП и ДПС на власт, заяви здравният министър Петър Москов.

Искам първо да честитя на победителите на президентските избори. Категорична и ясна победа. Аз не помня толкова честни избори. Преди две години държавата беше в критично състояние. Винаги съм благодарил на всички вас тук, че сте били отговорни в тези тежки две години. Даже не вярвах, че ще изкараме две години. Налагаше се да правим толкова компромиси и само аз си знам какво ми е струвало това. Ние ще продължим да изпълняваме функциите си до съставянето на служебно правителство, заяви от парламентарната трибуна при представянето на оставката на кабинета Борисов.

Вотът в неделя показа ясно, че народът иска промяна. Има партия по-силна от нас и трябва да се съобразим. Много от вас са се опитвали да ме уязвят, че съм диктатор, султан и такива глупости. Народът ясно показа, че иска някаква промяна. Нямам претенции, че всичко, което сме направили, е незаменимо. Нито пък, че ние сме незаменими. Искам да помоля новите, които получиха моралното право да представляват народа, поемете още сега своята нова функция и направете служебно правителство, което да изкара до предсрочните избори. Успокойте държавата и управлявайте. Ние ви вярваме. Максимално ще бъдем конструктивни. Всички политически партии трябва да чуят какво казаха хората на референдума. Това е волята на народа, каза още Борисов.

Имам още една молба към вас, относно гласуването на бюджета. Популистките изказвания взеха невиждан връх. Ако тези предложения се приемат, те ще костват по 3 млрд. лева на година. Това ще се повтори в следващите няколко години и ще счупите държавата. Направете така че, след 2 или 3 години, като дойде ново управление, да не трябва да почва отначало. Това е моята молба. Всеки си носи своя кръст и отговорност пред обществото. Още веднъж искам да ви благодаря, че две години успяхме да работим заедно. Оставаме отговорни. Винаги гласът на хората е бил най-важен за мен. Вариантът на БСП с независим кандидат излезе по-успешен и те ни победиха. Пожелавам успех на Румен Радев и Илияна Йотова. На хората искам да кажа, че ние сме си направили изводите и сме готови един ден, ако решите, отново да поемем управлението на държавата. Благодаря на всички. За мен беше чест, завърши премиерът.

В кулоарите на парламента Борисов повтори казаните от парламентарната трибуна думи, но направи едно важно уточнение. "Ако някой приеме да участва в служебното правителство, да забрави за ГЕРБ", категоричен беше премиерът.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
41095 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар

2016.11.17 | 21:45

40
смърт за курва бойко

2016.11.17 | 21:44

39
Той осра държавата, сега други да я оправят!

2016.11.17 | 21:27

3
Ne tova e zapazena marka na BSP !

2016.11.17 | 21:44

38
4 милиарда оставил бюджет тиквоний...а другите 12 милиарда къде потънаха бе? Никакъв отчет..баси мафията

2016.11.17 | 21:44

37
Радане , след като Борисов и всички мекерета дружно се пенявят е те плюят, значи ти си човекът на народа! А щом от лъжците и крадците от всички цветове на прехода се настървиха, значи много ги е страх от теб-как да се разделят с крадените милиони и да ходят в Панделата!

2016.11.17 | 21:44

35
az pac iscam boico.

2016.11.17 | 21:44

36
Защото гледаш от чужбина и се кефиш, малоумнико!

2016.11.17 | 21:43

33
България ще почне да се оправя само когато бивши премиери и министри почнат да влизат в затвора ! Особено такива като Костов и Борисов ! Кобурга също !

2016.11.17 | 21:43

34
Да не забравите Пастирката !
(НМ) Народна Милиция

2016.11.17 | 21:43

32
Борката мого го е страх,май го изоставиха американските гадове,ама те така си правят.Мерлелъ също,ама и тя като американските гадове.
мутрата никога не е виновна

2016.11.17 | 21:43

31
Ей мутро ама голям артист си какви лавчета какви гримаси колко заеми взе и как се уяде само!

2016.11.17 | 21:43

30
Бойко открадна 16 милиарда заеми, парите от еврофондовете и сега иска служебно правителство, за да му замете следите и което да обвини в последствие! Иска пак да се върне на бял кон във властта!

2016.11.17 | 21:43

29
Ами по-добре да управляват те, защото на два пъти се оказа, че ти не можеш!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини