МС прие доклад за изпълнението на мерките, произтичащи от членството на България в ЕС

  • 16 ноември 2016 12:30

  • 1229
  • 1
МС прие доклад за изпълнението на мерките, произтичащи от членството на България в ЕС
© Novini.bg

Правителството прие доклад за изпълнението към 31 октомври на Плана за действие за 2016 г. с мерките, произтичащи от членството на България в Европейския съюз, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

От общо 202 мерки със срок на изпълнение до 31 октомври са изпълнени 140. Неизпълнението е 30, 7 на сто, което представлява намаление спрямо август и септември, когато процентите бяха 35 и 32,1. От нереализираните мерки 15 са свързани със стартирали процедури за нарушения по чл. 258 от Договора за функционирането на Европейския съюз.

Законопроектите, представляващи неизпълнени мерки, са 26. От тях девет са внесени в Народното събрание и се намират на различен етап на приемане. По отношение на останалите законопроекти ресорните ведомства следва да положат допълнителни усилия за ускоряване процеса по тяхното разработване, съгласуване и внасяне в Народното събрание.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.16 | 22:12

1
когато бяхме в СИВ -съвет за икономическа взаимопомощ, резултатите бяха взаимна търговия с страните членки ,сега от ес ..виждаме резултата ...домати от турция ,прави краставици от гърция ,ябълки от полша ,даже и чесън от китай ,банани от еквадор ,пилета от бразилия ...а ние изнасяме ...само млади хора за роби...и докога така ще я караме ,бе господа -другари ...вече Европа ни сочи с пръст ...най -бедната страна в Европа ..ами заслужили сме си го с тия дупедавци ...27 години ,някой са милиардери .а за нас ...кофите с боклука ..

Добави коментар

Водещи новини