Росен Плевнелиев: Важните реформи трябва да се дебатират

  • 17 декември 2011 13:31

  • 2921
  • 8
Росен Плевнелиев: Важните реформи трябва да се дебатират
©

Кризата се задълбочава, тенденциите са глобално недобри и последните данни индикират категорично втора рецесия в Европа.

Това каза в предаването „Годината” на Дарик новоизбраният президент на Република България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и подчерта, че светът навлезе в най-тежката криза в първите 20 години на 21-ви век, което означава поне две-три тежки години.

Плевнелиев беше обявен за политик на годината в традиционната класация на Дарик радио.

Бъдещият държавен глава призна, че най-тежкият период през 2011 г. за него били изборите, защото опознал механизма на провеждане на вот - не по европейски маниер, с манипулации.

На въпрос защо преди изборите правителството не е обявило идеята за пенсионната реформа, Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното поясни, че е поставил въпроса с реформите по време на кандидат-президентската кампания, че е имал срещи и е провел дебати. Той уточни, че, ако реформата не бъде реализирана, то след 2016 г. системата ще фалира, затова са необходими устойчиви и дългосрочни модели. Според Плевнелиев по темата е липсвал дебат в парламента, в обществен формат.

Новоизбраният президент обясни, че в момента 60% от парите за изплащане на пенсии идват от други пера и ако се продължи без промяна, то през 2016 г. България ще стигне до там, че да плаща пенсиите на кредит, нещо, което вече доведе Гърция до фалит. "Важните реформи трябва да се дебатират", категоричен беше Плевнелиев.

Помолен за коментар по темата за отказа на правителството да направи реформа в здравеопазването през следващите 2 години, Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви, че след встъпването си в длъжност, ще работи за това реформата да бъде подложена на дебат и да стартира. Той отново подчерта, че не бива да се отлага въвеждането на електронната здравна карта и че ефективността на Спешната помощ трябва да бъде засилена. "Трябва интегриран подход - през 2012 г. трябва да се уточни какво се прави през 2020 г.", каза още Плевнелиев.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2921 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
сайдер

2011.12.19 | 12:40

8
"Важните реформи трябва да се дебатират", а политиците и журналистите трябва да се научат да говорят на български език. Какво е това "дебатиране" бе, не ви ли дразни задръстените уши? Да стартираме без дебатиране едно отпушване, което ще финализираме (ако някой не го стопира) при пълно проветрение на пространството между споменатите уши.
ФФ

2011.12.18 | 19:32

7
И като дебатираме кво правиме след това???Квото е решил ББ - не ни пробутвай тази ниска топка!!!!

2011.12.17 | 16:30

2
Дeбатирайте си господа, реформирайте си също и без това тази държава си е ваша, оправяйте си я! Вие си я разваляте и ограбвате всеки път, вие си я градете и оправяйте. Всеки по-разумен вече се изнесе и всеки който има поне малко разум ще се изнесе от тук. Пожелавам ви да градите държава с мангали и селяни без образование, те са много трудолюбив и умен народ. Ще развиете блестяща икономика с тях. Че дори и Меркел ще ви завиди и ще ви похвали. Успех!

2011.12.18 | 10:23

6
Все още не са се изнесли всички по-разумни.Аз лично търся начини,защото нямам познати в чужбина,но при 1-ва възможност се махам,защото знам,че ще тъна в мизерия дълги години и накрая ще трябва да водя война с мангалите. При 1-ва възможност се махам,тука просто няма смисъл да се цедя,досега се надявах,вече прозрях!
Борисов е диктатор като Кадафи

2011.12.18 | 02:16

5
Напишете в Днес.бг,че този е пудела на Боко и от сайта веднага ще ви изтрият и ще ви напишат лс,че сте платен драскач за много пари.Ако това не е цензура здраве му кажи.
rossen4i4o

2011.12.17 | 17:09

4
преди време ,едни други ;управляващи ; взеха парите на родителите ми зада стрят фабрики и заводи ,които пък по късно продадоха сами на себеси ,сега Вие искате оше пари които да вложите в различни проекти и да присвоите 100% от средствата ,на всички езици това е грабеж ,неВи вярвам ,и даго постигнете на сила ,което ще оправдаете със закон ,това си остава престъпление

2011.12.17 | 16:09

1
До 30 % коледно намаление от www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си .

2011.12.17 | 16:30

3
ще го набутам в гъгъ ти бе падал, то ще бъде полезно за тялото ти, ще сереш без да се напъваш и ще си ми много благодарен

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини