Менда Стоянова: За първи път ще имаме намаление на дълга, а данъците няма да се вдигат

  • 03 ноември 2016 18:27

  • 4821
  • 8
Менда Стоянова: За първи път ще имаме намаление на дълга, а данъците няма да се вдигат
©

Допълнителните приходи в бюджета, които се планират са на базата на ръста на икономиката. Бюджетът е рамката, в която се движи държавата. Това каза председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Тя определи Бюджет 2017 като много добър. „Той ще расте за първи път от 8 години. За първи път ще имаме намаление на дълга. В сравнение с 2016 г. се планира ръст на икономиката с над 2,1 млрд. лева. Най-важното е, че се запазва данъчната система и това бе одобрено и от бизнеса. Данъци няма да се вдигат“, подчерта Стоянова и добави, че данъци иска да вдига БСП.

Тя напомни, че тази година бюджетът за пенсии е достигнал 9 млн. лева. „Четири от тях идват от заплати. Сега смисълът е друг, не както при комунизма. Ако се върнем в миналото всички ще трябва да минем на минимална пенсия и няма да има смисъл да внасяме осигуровки“, подчерта Менда Стоянова.

„Сега за първи път има възможност да се отделят повече пари за отбрана. На второ място по приоритет са образованието и здравеопазването, затова и там са предвидени повече средства“. На въпрос защо се наливат пари в нереформирани сектори, Стоянова каза за това да се питат ресорните министри.

Относно бюджета на МВР, депутатката от ГЕРБ каза: „95% от бюджета на МВР отиват за заплати затова няма възможност за закупуване на техническо оборудване“.

„Излишъкът, който отчетохме до края на годината ще бъде стопен“, разкри Стоянова. Тя добави, че парите няма да отидат по разплащане на дълга ни към Русия за оборудването за „Белене“. „Парите за това са осигурени от НЕК със заем. Очакваме и одобрение от ЕК до дни, така че лихвите по дълга ще паднат“, каза Стоянова.

Председателят на бюджетната комисия каза още, че политиката на правителството е да нямаме рязко свиване на икономиката, тъй като това ще доведе до шок. Затова свиването на икономиката се прави плавно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4821 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
кур за бойко феса

2016.11.14 | 13:03

8
Лъжеш курвоооооооооооооооо
Случайно дочут разговор

2016.11.14 | 13:03

7
Ало Ваньо , моят човек ще стане ли митничар. Ма Мендо той е много прост, една тройка не изкара. Айде сега прост , той не кандидатства за учител а за митничар.

2016.11.14 | 13:02

6
НАГЛА ДЪРТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАЧАВРА

2016.11.14 | 13:02

5
спокойно може да убеди и огледалото че е анджелина джоли

2016.11.14 | 13:02

4
/ГЕРБ+БСП+ДПС+ДС/=НОФ/Нов Отечествен Фронт/ Всички срещу Трайков! Трайков-нито е партиец, нито е политик, нито е депутат, нито е ДС! За Трайков- всички нормални хора!
Пловдивчанин

2016.11.14 | 13:01

3
Това което се изброява и се внушава на четящите какво голямо постижение направил герб се дължи на мизерията и жестоката експлоатация на населението, а не на умствения капацитет на управляващи. Имаше една никаквица, по времето на социализма започна работа в Община Пловдив в данъчното с връзки. По-късно стана началник на данъчната дирекция и беше нежно отстранена като истинската причина, а не формалната беше корупция. И сега в ръцете и е бюджета на държавата и съдбите на хората. ШЪ СЪ УПРАИМ., когато някой ни окупира . ШЪ чакаме.

2016.11.14 | 13:01

1
що за наглост е това - изтеглиха 16 милиарда а тая мърда говори за намаление на дълга герб е напълно развит и действащ тумор

2016.11.14 | 13:01

2
Тумора е в главата ти.

Добави коментар

Водещи новини