КНСБ ще осигурява храна на 351 бедни хора през зимата

  • 01 ноември 2016 14:08

  • 1572
  • 1
КНСБ ще осигурява храна на 351 бедни хора през зимата
© GettyImages/Gulliver

КНСБ вече ще осигурява храна на 351 социално слаби хора през зимните месеци. От днес потребителите на социалната услуга "Обществена трапезария" се увеличават със 104, информират от синдиката.

Досега получаващите безплатен обяд бяха 247 души.

Целта е през тежкия зимен период да се осигури подкрепа на най-уязвимите групи от населението на територията на 12 общини, в които функционират обществени трапезарии.

За трудно подвижните и болните на легло в по-голяма част от трапезариите е осигурен транспорт за предоставяне на услугата по домовете, със съдействието на Домашния социален патронаж.

Потребителите получават безплатна храна всеки делничен ден, която включва: супа, основно ястие и хляб. Финансирането по проекта се осигурява от фонда "Социална закрила".

Обществените трапезарии са по проекта "Кухни спасение".

Ползвателите трябва да са хора и семейства с месечно подпомагане с доход, по-нисък от диференцирания минимален доход, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи, получаващи минимални пенсии. На скитащи и на бездомни също се осигурява безплатна храна.

Постоянно действащи комисии с представители от регионалните съвети на КНСБ и дирекциите "Социално подпомагане" координират организацията и осъществяването на всички дейности по програмата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.02 | 18:08

1
Един милион гладуват, благодарение на Гробарите!

Добави коментар

Водещи новини