Инвеститорите в България разполагат с всичко необходимо, за да успеят, смята Плевнелиев (снимки)

  • 01 ноември 2016 14:04

  • 1386
  • 3
Инвеститорите в България разполагат с всичко необходимо, за да успеят, смята Плевнелиев (снимки)
© Булфото

Не отговаря на истината твърдението, че България не разполага с добре подготвени кадри. Инвеститорите, които стъпиха в България, намериха и подходящите кадри, и добра среда за развитие. Следващите, които ще дойдат след тях, ще получат същото. С тези думи държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното даде в Пловдив начало на първата годишна конференция за производствени инвестиции „Doing Business in Bulgaria: Успехът на Пловдив и кои са новите региони с потенциал“.

В Пловдив представители на бизнеса, правителството, местните власти и на международни финансови институции обсъждат възможностите за инвестиции в българските региони, взаимодействието между публичния и частния сектор, проблемите пред инвеститорите и позициите на България на регионалната инвестиционна карта.


Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното изрази удовлетворение от предприетите от местните власти мерки за насърчаване на инвестициите в региона. По думите му инвеститорите в сектори като информационните и комуникационните технологии, аутсорсинга на бизнес процеси и автомобилния бранш се ползват от много добри условия, които ги правят по-ефективни и конкурентни спрямо техни подразделения в редица други държави. „Пловдив е двигател и естествен център на регион с над 1 милион души население. В този регион тепърва ще се случват много добри неща и окуражам инвеститорите да дойдат и да останат“, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред участниците във форума.

„След един много тежък период в своето развитие днес Пловдив разполага с едни от най-добрите, най-добре уредените и подсигурени с инфраструктура индустриални зони“, посочи още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който призова бизнеса и местните власти да не крият проблемите си, а да работят за тяхното разрешаване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1386 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.05 | 20:13

3
ИНВЕСТИТОРИТЕ РАЗПОЛАГАТ НАЙ ВЕЧЕ СЪС НИСКО ПЛАТЕНИ РОБИ.ОТ ТОВА ПЕЧЕЛЯТ
:)

2016.11.05 | 20:13

2
Защо Ровър купи Вамо и се отказа да произвежда автомобили у нас? Не е ли, заради корупцията?
(НМ) Народна Милиция

2016.11.01 | 22:22

1
За да инвестираш в България трябва да преодолееш:ГЕРБ,БСП,ДПС а това ще те доведе до просешка тояга.Дори и да си платил на горепосочените няма гаранция,че заработиш.Един ден пред скромното ти предприятие спират агенциите с кратките букви и те започват.Даваш,даваш и край няма.Освен това изискват от теб да се държиш като виновен.За изминаващата 2016 в българия са инвестирани 900 милиона евро,нищожни инвестиции.В македония окло 3 милиарда,Румъния 12 милиарда и така нататък.

Добави коментар

Водещи новини