Парламентът прие промени за насърчаване на заетостта

  • 27 октомври 2016 11:04

  • 1650
  • 3
Парламентът прие промени за насърчаване на заетостта
© Novini.bg

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за насърчаване на заетостта. Една от новите мерки насърчава мобилността на безработните лица.

Когато безработен е насочен от поделенията на Агенцията по заетостта към работа в населено място отстоящо на повече от 50 км от настоящия му адрес, безработният ще получава месечна сума, предназначена за покриване на разходи за наем на жилище, за ползване на интернет, такси за детски ясли и детски градини. Месечната помощ ще се изплаща не повече от 12 месеца.

Според друга промяна два пъти в годината Комисията по заетостта към областния съвет за развитие ще трябва да събира, обработва и предоставя на Агенцията по заетостта информация за потребностите на работодателите от работна сила в областта. Целта е по-прецизно отчитане на потребностите на местните работодатели.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1650 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
я

2016.10.27 | 20:47

3
държавнически грижи , или трай коньо до зелена трава , наистина ми писна от бизнесмени айдуци , то бива бива ама се не търпи дивашко-милиционерските изисквания майната и на държавата и на управлението и на цялата паплач крадяща по; закон;

2016.10.27 | 20:42

2
ГЕРБ=БСП! Пак си осигуриха далаверата! Пълно с безработни /примерно/ стругари и готвачи, а "нашите" фирми , организират "безплатни" курсове за стругари и готвачи, за да "усвоят" едни държавни пари... Това е мутренския "бизнес" на бойковци и т.н. КАПИТАЛИЗЪМ по КОМУНИСТИЧЕСКИ!
гост

2016.10.27 | 14:20

1
Кога в България ще се приемат закони както в нормалните държави. Тук се работи повече и се получава по-малко заплащане,а къде остава разликата. Трябва всички фирми,които имат чекиращо устройство и фидеонаблюдение да са свързани с инспекцията по труда. Такива големи неща стават в фирмите и никой не предприема нищо за работниците.

Добави коментар

Водещи новини