Обединяват в общ законопроект промените в Изборния кодекс

  • 25 октомври 2016 07:01

  • 1144
  • 1
Обединяват в общ законопроект промените в Изборния кодекс
© Novini.bg

Одобрените от мнозинството предложения за промени в изборните правила ще бъдат обединени в общ законопроект от Комисията по правни въпроси днес.

Очаква се поправките в Изборния кодекс да бъдат гласувани окончателно от парламента през следващите дни. Миналата седмица депутатите одобриха на първо четене три от внесените 12 законопроекта за промени в Изборния кодекс. Преди това ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт постигнаха съгласие по спорните въпроси за гласуването в чужбина и отчитането на квадратчето "Не подкрепям никого".

С промените се очаква да отпадне таванът от 35 секции в чужбина, но само за страните от Евросъюза. Очаква се и гласовете "Не подкрепям никого" да се броят при отчитане на крайния резултат на изборите за президент и кмет, но не и на парламентарните. Допуска се възможност ЦИК да разрешава да има гласуване в чужбина и в повече от една урна в една секция, ако има прекалено голям брой избиратели.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1144 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
суверенът

2016.10.25 | 07:19

1
Изборният Кодекс е вече по-голям от "Болшая съветская енциклопедия" , но е само за парлама! Гответе се за тотално купуване и фалшифициране та изборите директно с чувалите с бюлетини и протоколи в изборната нощ, които ще разкарват насам-натам милиционерските коли на Бъчварова/Цветанов/! Затова не разрешават гласуване по пощата от чужбина, защото трябва да отварят ВСИЧКИ пликове от чужбина и да ги фалшифицират един по един, а така с чувалите- НА КУП...

Добави коментар

Водещи новини