ГЕРБ покани всички политици на консултации за въвеждане на фискален борд

  • 14 декември 2011 14:16

  • 928
  • 0
ГЕРБ покани всички политици на консултации за въвеждане на фискален борд
©

Чрез медиите ПГ на ГЕРБ покани останалите политически сили в НС и независимите депутати на консултации по предложението за въвеждане на фискален борд чрез промяна на Конституцията.

Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после заяви, че постигането на съгласие в парламента ще даде силна позиция на правителството пред европейските ни партньори.

"В този пакт по финансова стабилност за промени в конституцията ние сме записали текст, с който законите, с които се установяват нови видове данъци върху доходите или печалбите, или се променят данъчните ставки на съществуващите закони, включително корпоративния данък може да стане само с квалифицирано мнозинство от 2/3. Смятаме, че това ще гарантира интересите, както на българските граждани, така и на българския бизнес и ще даде наистина по-сериозна възможност устоим и защитим нашите интереси", каза Фидосова.

Председателят на Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова категорично обяви, че не се обсъжда присъединяване към европейския фискален пакт, предаде БНР.

"Категорично заявявам, че този фискален пакт засяга, в частта финансови ангажименти, единствено и само страните членки на еврозоната, които имат задължение и право да търсят решение за спасяване на европейската валута. България, като страна извън еврозоната, би могла да се присъедини, но такова решение би довело до сериозен финансов ангажимент и на този етап не дискутираме подобен ход", заяви Менда Стоянова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
928 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини