Даниел Митов разкри какви са отношенията между България и Русия

  • 13 октомври 2016 18:03

  • 18511
  • 42
Даниел Митов разкри какви са отношенията между България и Русия
©

„Когато БСП иска вот на недоверие заради външната ни политика аз съм спокоен, защото знам, че вървим в правилната посока”, каза външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, в предаването „Лице в лице”.

„Този вот се върти предимно около създадената изкуствена драма за избор на генерален секретар на ООН”, смята Митов. По думите му скандалът Ирина Бокова – Кристалина Георгиева в никакъв случай не е провал, защото никой не е обещавал нищо на страната ни.

„Избирането на Ирина Бокова беше невъзможно. Когато българското правителство знае, че ще е такъв резултатът, единият вариант е да оставим Бокова да се провали, а другият – да се играе за победа”, категоричен е Митов.

Той добави, че няма за какво да съжалява и няма за какво да се извинява на опозицията. „За какво да се извиним? На кого? На БСП? Те имат ли нещо, което могат да направят по-добре или могли ли са те да изиграят ситуацията по-добре?”, попита външният министър.

По повод обвиненията на опозицията, че правителството има две външни политики, Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, заяви, че това не е така. „Политиката е ясна – в Европа има единен, ясен консенсус за това какво са санкциите срещу Русия. Това е инструмент за промяна на поведението”, категоричен е Митов.

По думите му санкциите наложени от ЕС срещу Русия заради анексирането на Крим са много важни, защото гарантират спазването на международния правов ред. „Ние смятахме, че след Втората световна война този проблем е решен и се движим по ясни правила. Ако позволим да няма последствия, това означава, че никой вече не е сигурен”, смята Митов.

По думите на външния министър в страната ни има сили, които дърпат България обратно към Русия. Той определи това като национално предателство.

„При всички положения България, нейната външна политика и външен интерес е да бъде част от Европа. България трябва да е част от просветената част на Европа”, добави Митов.

„България трябва да е част от просветена Европа и докато аз съм министър на външните работи, това ще бъде”, отбеляза е той.

„Никой няма намерения страната да се превръща в буфер за бежанци”, допълни Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, по повод обвиненията на опозицията.

По думите му това са фантазии.

„Ние няма да позволим България да се превърне в буферна зона. Това е в главите на хора, които в момента се чудят как да правят кампания, защото нямат каузи. Нямат дори истина, за която могат да се хванат и да я развият”, каза външният министър.

Той добави, че „Дъблинското споразумение”, по което могат да ни бъдат върнати близо 30 хил. бежанци, е остаряло и може да бъде ревизирано и дори отменено.

„Концепцията, че Европейския съюз трябва да се приема като едно цяло, чийто външни граници трябва да се охраняват от всички е концепция, която тръгна от България. Беше даден и старт на охрана на тези граници. Това е огромно усилие и промяна на концептуалните нагласи в ЕС”, смята Митов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
18511 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
оня с коня

2016.10.15 | 12:34

42
Никой външен политик не държи такъв тон за Русия както Даниел Митов, от казаното от него проличава, че не става за външен министър. Дори американците не се изказват така крайно. Селянията си личи отдалеч. Глупако, американците ще направят война с Русия заради енергийните им богатства, след такава война БГ няма да я има, защото целувате американски задници. И да ви кажа тия дето целуват задниците им добро не са видяли.
someone

2016.10.15 | 12:33

41
да сме били част от просветена Европа ? моля ? та тя сегашната европа е тъмна дупка управлявана от лунатици като меркел и тъпака оланд, хора които са се продали и са на власт благодарение на Вашингтон.На тази Европа , която обърна гръб на християнството и строи джамии , отваря граници за мюсюлмани ? На тази за която гейските, лезбийските и правата на криминалите с 20 присъди са по-важни отколкото мизерстването и унижението на обикновения гражданин? Не това не е никаква просветена Европа това е една дупка. Колкото до международния ред? за какъв ред говорим ? за този на САЩ , които сгазиха редица държави с фалшиво скалъпени обвинения ? къде са химическите оръжия на садам ? За какъв ред говорим за нахлуването в бивша Югославия, Ирак , Либия , сега Сирия, Украйна ? Вие сте просто лицемерни пионки на голямата мафия от САЩ, не ми говорете какво нямало да позволите , защото нямате воля , нито морал , само безкрайно желание за пари и власт, жалки червеи.

2016.10.14 | 13:16

35
защо ли е така ,кравата пръцнала ,мито се усра ? но аз не обвинявам тоя педал ,над него има началник ,по виновния е той

2016.10.15 | 12:32

40
По думите на външния министър в страната ни има сили, които дърпат България обратно към Русия. Той определи това като национално предателство. Доказа се що за министър си подлизурко,всички ти се смеят,и на лице нищо не си постигнал.Държавата ни цъфти благодарение на такива като вас и предишните селски бекове.Няма значение партията или цвета истината е,че за 25 години нищо не постигнаха предните червено синьожълти човечета превърнали се в неутрален цвят с стар червен отенък и сегашните кафеви роботчета програмирани с външен софтуер.
българин да се наричам

2016.10.14 | 12:25

26
Боли го гъ.за някого, кого обвиняваш пък точно ти - който ти кажат - тоя обвиняваш. лилиПутитн пръднал, меки се умазал до ушите. Но аз те обвинявам, защото си предател на България.

2016.10.14 | 20:59

39
Тъпо американско копеленце , национален предател !!!!!!!
киро

2016.10.14 | 13:44

38
на митов къдрав педераст така ще му го начукам ,че цял живот ще ме помни

2016.10.14 | 12:27

28
А бе леке, с плювньо се редувате да заплашвате Русия, добре че не ви вземат на сериозно

2016.10.14 | 13:44

37
Иначе отдавна да са акостирали на черноморието
Един

2016.10.14 | 13:44

36
Тоя ИДИОТ, оправи България, та чак за Русия, почна да се грижи!?! Само, ако знае, колко Русия я боли, за него и за санкцийте му.......!?! ЕВРОЛЕСТБИЙ-ГЕЙПАРАДИРИ!!!

2016.10.14 | 12:28

34
Къде си завършил тая специалност по лизане ? Добра инвестиция

2016.10.14 | 12:27

31
Тези цифри са и лична заслуга на Путин. Вот, первые 100 компаний по капитализации в мире – это, прежде всего, 54 американских компании, за ними идет 11 китайских компаний, остальные – Германия, Франция, Япония. Никаких российских компаний нету в первой сотне. Вот это, собственно, ИТОГ ПРАВЛЕНИЯ ПУТИНА с 2006-го по 2016-й, всего 10 лет. Страна под названием Россия – ее нет в списке стран, в которых есть хотя бы одна входящая в Топ-100 корпораций.
Йордан

2016.10.14 | 12:27

33
ей Простак. сещаш ли се за наследството на Путин оставено му от Елцин. дай тези данни и да видим какво направи Президент Путин за народите на Русия.

2016.10.14 | 12:27

32
че кой ти пречи лижи си дупето на кравата и да ти е сладко ,в чуждо канче не надничай ,гледай си своето и то не е розово
X NFFHG

2016.10.14 | 12:27

30
ИЗВИНЯВАЙТЕ, НО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ПЕЧЕЛИМ ЛИ НЕЩО ОТ ТОВА, ЧЕ МИТОВ ОБЯВЯВА РУСИЯ ЗА ВРАЖЕСКА ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИЯ?

Добави коментар

Водещи новини