Синдикатите готвят блокада на кабинета в Пловдив

  • 14 декември 2011 07:19

  • 892
  • 0
Синдикатите готвят блокада на кабинета в Пловдив
©

Около 1000 души се очаква да присъстват на протестен митинг пред Областна администрация утре от 9.30 часа, съобщи регионалният лидер на КТ „Подкрепа" Атанас Кръстев.

На място ще бъде връчена декларация на представител на Министерски съвет, във връзка с ветото на президента за пенсионната реформа. Представителите на държавната власт ще имат изнесено заседание в Пловдив. Съгласни сме, че реформа трябва да има, но нека управляващите помислят как да се направи и на каква цена, коментира Кръстев. В града под тепетата ще се стекат граждани от Пазарджик, Карлово, Асеновград, Хасково, очаква се потвърждение и от Стара Загора. Студенти ще се присъединят към протеста по повод вдигането тавана на таксите за висшите училища.

Междувременно от общината в офиса на КТ "Подкрепа" пристигна писмо, в което синдикатите се уведомяват, че се променя мястото на протеста - от площада пред Областна управа на пл. „Централен". Документът, който е подписан лично от зам.-кметът Александър Държиков, е с мотивите, че мястото не е подходящо за събирането на толкова много хора, с което ще се наруши общественият ред. Атанас Кръстев и лидерът на КНСБ в Пловдив д-р Татяна Миран бяха категорични, че няма да се съобразят с промените, които им налагат от общината. И двамата синдикалисти са на мнение, че подобна реакция от страна на местната власт е най-малкото недемократична. Разбираме ги, че искат да осигурят комфортно просрещане на Министерски съвет, но нека усетят „любовта" на народа, подчерта д-р Миран.

Профсъюзите няма да блокират улици, автобусите, които пристигат в Пловдив, ще бъдат паркирани само на разрешени места. Не застрашаваме здравето на никого, категорични бяха от двата синдиката. На митинга ще присъстват и вицепрезидентите на двете организации.

Последвайте канала на

Novini.bg
892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини