Трима министри черпят за рожден ден днес

  • 14 декември 2011 07:09

  • 1824
  • 0
Трима министри черпят за рожден ден днес
©

Никакви глезотии като сьомга и хайвер, само хапки с филе, колбас, кашкавал и сирена и по чаша вино. С това тримата рожденици - министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, на културата - Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, и на спорта - Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото, ще почерпят колегите си днес в Пловдив.

Министерският съвет се изнася там за заседание, след като реши веднъж месечно да се среща извън столицата. “Нали е земеделски министър, знае какво да купи”, с тези думи Нейков и Рашидов поверяват на Найденов кетъринга за тържеството. Той пък го поръчва на своя протокол. След което тримата ще си поделят разходите. Разбрали се за скромна почерпка, включително и да не си разменят скъпи подаръци. Например Найденов ще подари на колегите си биомед и бутилка вино, пише 24 часа.

Вечерта той няма да празнува вкъщи, тъй като лети за Брюксел. Затова пък Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото ще организира рожден ден в семеен кръг. “Не знам какво ще ми подарят, но пък ще се зарадват да ме видят”, каза той.

По-големият купон, на който ще отиде, е на 15 декември, когато Вежди ще чества юбилеен 60-и рожден ден. “Като артист съм решил да го празнувам с две изложби”, разказа министърът. В едната за първи път показва свои акварели, а на другата събира скулптурни портрети на приятели и велики личности.

Съпругата му д-р Снежана Бахарова ще заложи на подарък, с който да поласкае единствения му порок - страстта към хубавите пури и лули.

Последвайте канала на

Novini.bg
1824 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини