Плевнелиев обеща да работим за увеличаване на туристическия и икономически обмен със Саудитска Араби

  • 06 октомври 2016 15:08

  • 1108
  • 5
Плевнелиев обеща да работим за увеличаване на туристическия и икономически обмен със Саудитска Араби
©

България разполага с отлични условия за развитието на всички видове туризъм – морски, планински, културен, спа и рехабилитационен и се нуждае от силни партньори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на среща на „Дондуков“ 2 с Негово Кралско Височество принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Кралство Саудитска Арабия.

Българският държавен глава потвърди решимостта на страната ни да привлече повече инвестиции в бързо развиващите се сектори на туризма, високите технологии и автомобилната индустрия и подчерта конкурентните предимства на България в региона на Югоизточна Европа – стратегическо разположение, ниско равнище на държавен дълг, консервативна фискална политика, квалифицирани кадри. „Българското общество е пример не само на Балканите, но и в Европа за мирно и толерантно съжителство на различни религиозни групи“, добави Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

България и държавите от Югоизточна Европа имат големи природни дадености и богато културно наследство и Саудитска Арабия е готова да засили партньорството и да увеличи инвестициите си в туризма и икономиката, заяви принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд. Той покани българския държавен глава да посети Саудитска Арабия в удобно за него време.

По време на срещата президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отбеляза и големите възможности за реализирането на успешни съвместни проекти в енергетиката, както и в селското стопанство и отбеляза възможността инвеститорите да се възползват от финансова подкрепа по линия на европейските фондове.




 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1108 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.10.07 | 07:58

5
Това е държава ,с която не трябва да имаме отношения.
Гост

2016.10.07 | 07:57

4
Абе свършиха ли се нормалноте държави ами все към резбяците на водят. Само рязани туристи ни трябват. Върви се договори с норвежци , швейцарци, австралийци.... с нормални хора.... стига с тия ислямисти !!!!
Плювньо

2016.10.07 | 07:57

3
обещавам ви ваше величество ,че ще развия половия туризъм ,ще ми го туряте почти без пари ,е малко парички ,за вила ил две ,не са ми излишни ,ще ги отработя до последния риал ,вижте навел съм се още сега ,аз прецедент ли съм или лукова глава
asd

2016.10.06 | 20:42

2
Оле майко, да слагаме чалмите и да удряме главите в земята. Тоя съвсем се е побъркал. Да заминава в СА да ги учи на толерантност и евроатлантизъм. След това в Сирия да пребори десетките ислямски главорези с повече толерантност. Стига е паразитирал тука.
маймуната

2016.10.06 | 20:41

1
А Занзибар!Пропусна Занзибар г-н Кариерист!

Добави коментар

Водещи новини