Разпитват Митов за военния преврат в Турция

  • 30 септември 2016 08:30

  • 3124
  • 2
Разпитват Митов за военния преврат в Турция
© Булфото

Външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, ще представи пред депутатите информация за действията на посолството и консулските представителства на България в Турция по време на опита за военен преврат. Той ще отговаря на въпрос на народния представител Георги Кадиев по време на днешния парламентарен контрол.

Novini.bg припомня, че в началото на юли правителството на Ердоган осуети опит за завземане на властта в Анкара. Бе въведено извънредно положение, което все още продължава. Това доведе и до сериозни гонения срещу противниците на Ердоган и привъженици на Гюлен, смятат за подстрекател на военния преврат. В нощта на размириците към външно министерство бе отправена критика за това, че не  е позволило на нашия посланик Надежда Нейнски да коментира въпроса.

Освен за Турция, в петъчния парламентарен Митов ще отговаря на питания за назначенията на посланици и дипломатически служители. Към него има отправен въпрос и за отношенията с Куба.

Междуврменно военният министър Николай Ненчев ще отговаря на въпроси за военния контингент в Афганистан и за охраната на границата.

Участие в контрола ще вземат и финансовият министър Владислав Горанов, вицепремиерът Меглена Кунева и вицепремира Томислав Дончев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3124 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.19 | 11:34

2
А аз помислих, че е бил в леглото на Ердоган в нощта на "преврата" и сега го викат да разкаже от първо лице.

2016.10.19 | 11:34

1
като "партизанин " на разпит ,ще мълчи или всичко ще отрича

Добави коментар

Водещи новини