България и Румъния обсъдиха влизането в Шенген

  • 28 септември 2016 07:37

  • 2095
  • 1
България и Румъния обсъдиха влизането в Шенген
© МВнР

Близостта между България и Румъния и общите цели и интереси, които споделят нашите две съседни страни бяха акцент по време на разговора на министъра на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Румъния у нас Н. Пр. г-н Йон Гъля.

Двамата изказаха задоволство от изключително интензивния двустранен българо-румънски политически диалог на най-високо равнище и дадоха висока оценка за сътрудничеството между страните ни в рамките на ЕС и НАТО.

Митов и Гъля обсъдиха и редица теми от актуалния двустранен и европейски дневен ред, между които присъединяването на България и Румъния към Шенген, миграционната криза, Енергийния съюз и интерконекторната връзка между двете страни в контекста на диверсификацията на енергийните източници, трансграничното сътрудничество и др.

Външният министър и румънският посланик обмениха мнения и по въпросите на сигурността в региона на Черно море, европейската интеграция на Западните Балкани, както и взаимодействието на двете страни в рамките на НАТО и сътрудничеството ни в различни международни организации.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.28 | 09:49

1
шанген ,а после и еврозоната и ще тръгнем свободни и голи и гладни из европата ! сега кой му пречи на педала Мито да се разхожда по света и за сметка на народа !

Добави коментар

Водещи новини