Променя се тарифата за пристанищните такси

  • 20 септември 2016 11:24

  • 960
  • 0
Променя се тарифата за пристанищните такси
© Булфото
Министерският съвет одобри промени в Тарифата за пристанищните такси, събирани от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Основните изменения са свързани с финансовото обезпечаване на поддръжката на средствата за навигационно осигуряване, каналите и пристанищната акватория.
 
Това е свързано със задължението на държавното предприятие да осигурява достъп във всички случаи до пристанищата за обществен транспорт с регионално значение, яхтените, рибарските и пристанищата със специално предназначение. Въвеждат се такси за събиране и обработване на отпадъци от корабоплавателната дейност във връзка с привеждането на националната правна уредба в съответствие с международното и европейско право.
 
Актуализират се тарифите за канална такса на база направен анализ на приходите и разходите на ДП „Пристанищна инфраструктура“ за драгажни и други свързани дейности.
 
За стимулиране на ро-ро корабите, посещаващи българските пристанища, и привличането на нови товаропотоци са предвидени облекчения с новата тарифа за пристанищни такси.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
960 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини