Йотова: Националният консенсус не е невъзможен в България

  • 16 септември 2016 19:54

  • 1769
  • 4
Йотова: Националният консенсус не е невъзможен в България
©

След повече от 25 години националният консенсус, с което и да било управление, не е невъзможен в България. Това каза днес кандидатът за вицепрезидент от БСП Илияна Йотова пред журналисти в Пазарджик, пише БТА.

Тя отбеляза, че е важно да има сериозни и силни лидери, които управляват страната. Когато човек е силен лидер, той може да приеме и аргументите на опозицията, може да се вслуша и в политическите си опоненти в името на България. За съжаление през последните пет години ние не бяхме свидетели на това, посочи още Йотова.

Тя каза, че с генерал Радев няма да водят конфронтационна кампания и ще търсят обединителни решения. Искаме да кажем на хората не само какво не ни харесва, а как виждаме България през следващите години и какво можем ние да предложим, за да се защити истинският национален интерес на страната ни, допълни тя.

Йотова определи като основна тема националната сигурност. Според нея здравеопазването, образованието и демографията също са елементи от тази сигурност и са сериозни проблеми, пред които държавата ни е изправена.

По отношение на външната политика Йотова каза, че България е сигурен и стабилен партньор в своята евроатлантическа ориентация. Европейският съюз е направен така, че да се търси максимален консенсус, от една страна, но от друга - да се уважава интересът на всяка държава, и тук нашата политика трябва да бъде много по-твърда, добави тя.

По повод на референдума, който трябва да се произведе заедно с президентския вот, Йотова припомни, че има взето решение на Националния съвет на БСП да се гласува отрицателно на поставените въпроси. Според нея е нужно да има достатъчно информация, за да може хората да определят позицията си.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1769 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дуци

2016.09.18 | 17:37

4
Йотова забрави как от една проста говорителка на новините се превърна в евродепутат и сега почна да ръси мозъци на бедния Народец!
ггг

2016.09.18 | 17:37

3
как стана от проста говорителка в БНТ ,МИнистърка ,като се нагъзи на Георги Първанов.
ЙОТОВА И ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ

2016.09.18 | 06:04

2
И ТИ СИ ОТ СЪЩОТО КОТИЛО ДРУГАРКО ЙОТОВА. НАРИЧАТЕ СЕ СОЦИАЛИСТИ НО СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КАПИТАЛИСТИ. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ МОГАТ ДА Е НАРЕКАТ ГЕРГОВ, ДОБРЕВ, СТОЙНЕВ, ЯНКОВ, ОВЧАРОВ, НИНОВА ? КАК СТАНАХА МИЛИОНЕРИ ? ЗАЩО ЕДИН СОЦИАЛИСТ НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ ХЛЯБА ,А ДРУГ НАРЕКЪЛ СЕ СОЦИАЛИСТ Е МИЛИОНЕР ,ОЛИГАРХ КАПИТАЛИСТ ? НЕ Е ЛИ ЦИНИЧНО ДА СЕ НАРИЧАТЕ СОЦИАЛИСТИ ?
Питам Йотова

2016.09.18 | 06:03

1
Социалистката Йотова как живее с 50 000 хиляди евро на месец ? И как живее бай Иван от Люлин с 300 лева на месец ? И той социалист.

Добави коментар

Водещи новини