Пламен Димитров: Надявам се радикалните решения на ЕС да не доведат до нов 9 септември

  • 10 декември 2011 15:12

  • 1299
  • 0
Пламен Димитров: Надявам се радикалните решения на ЕС да не доведат до нов 9 септември
©

Силно се надявам, че решенията, които се вземат в момента в ЕС със своята радикалност и в много голяма степен липса на социална чувствителност, няма да доведат до нов 9 септември в България, каза Пламен Димитров пред журналисти.

Президентът на КНСБ участва в  дискусия за организираното гражданско общество в отговор на предизвикателствата пред Европа. Той допълни, че социални вълнения у нас вече има поради кризата, предизвикана от някои неразумни действия на властта в България. Поглеждайки и в другите държави, виждаме същите процеси – хората не са щастливи от това, което се случва. Не знам доколко и как можем да бъдем спокойни за бъдещето на ЕС, виждан само в рестрикции, числа и ограничения. Диалогът в този момент е изключително важен, каза Пламен Димитров.

Той посочи, че синдикатите са напуснали НСТС следвайки агресията и арогантността, отношението от изпълнителната власт. Според него реформите не трябва да бъдат задавани силово, а с аргументи, политики, алтернативи и визия. Експертизата на нашия ИСС, която за съжаление много малко хора познават сред институциите изобщо, не само, че не се ползва, на нея се гледа с едно пренебрежение, каза той. Според него – всяка партия или институция, която се възползва от нея, само ще спечели и е незаслужена липсата на представители на властта на отбелязването на осемгодишнината на Икономическия и социален съвет на България.

По думите му – няма как да се случва растеж и заетост, ако по някакъв начин не бъдат върнати парите в производството. Алтернативите, които виждаме и сме предлагали многократно, минават през балансирани политики в икономическата, социалната и в сферата на околната среда, каза Пламен Димитров.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини