Кабинетът разреши 3D сеизмични проучвания в района на Силистар

  • 13 септември 2016 13:11

  • 2162
  • 3
Кабинетът разреши 3D сеизмични проучвания в района на Силистар
© marinetraffic.com

Министерският съвет разреши пребиваването на научноизследователския кораб „Oceanic Endeavour“ в изключителната икономическа зона и в териториалните води на България в Черно море, съобщиха от правителствената пресслужба. Плавателният съд ще извърши 3D сеизмични проучвания във връзка с търсене и проучвания на нефт и природен газ в площ „Блок 1-14 Силистар“.

Решението е за периода от 20 септември 2016 г. до приключване на проучванията, но не по-късно от 19 февруари 2017 г.

Изследванията ще се извършват в съответствие с технологията и в обема, предвидени в Договора за търсене и проучване на нефт и природен газ, сключен между Министерството на енергетиката и „Шел Експлорейшън енд Прадакшън (LIX)“ Б.В.

Конструкцията и оборудването на плавателния съд удовлетворяват основните изисквания за контрол и ограничаване на вредните или замърсяващи околната среда емисии. Научноизследователският екип включва и наблюдатели на морските бозайници, които ще работят на борда на кораба в периода на проучванията.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2162 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.26 | 21:22

3
3Д сеизмични проучвания ,абе защо ни баламосвате ? Нали има забрана на тоя начин ,на проучване !Абе въртите ,усуквате и пак на кравата се подложихте !Скоро и в Добруджа по тоя начин ще сондират !Ще и е.бат мамата на природата и водата на хората ще развалят !Мамка ви продажници ,за 13 сребърника ,България продадохте !

2016.09.13 | 20:41

1
Благодаря за минусите ,гробчета !Значи съм набарал там където ви боли !Не съм садист ,ама ще ви натискам ,при мисълта ,че ви бъркам в гъза с боксови ръкавици !
До тролчето...

2016.09.13 | 22:05

2
Няма забрана за цитирам буквално неграмотното ти писание "на тоя начин ,на проучване !" Има забрана за т.нар. фракинг, но от тъпи и неграмотни овце като теб не се очаква да направят разлика.

Добави коментар

Водещи новини