Няма да орязват парите на полицаите (обновена)

  • 13 септември 2016 10:37

  • 2161
  • 0
Няма да орязват парите на полицаите (обновена)
© Булфото/Архив

Парламентът не одобрява промените, внесени от вицепремиера и вътрешен министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., в Закона за МВР. Това стана ясно на днешната дискусия, организирана от Комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента.

Депутатите намират за спорни много от предложенията, сред които извънредния труд, преобразуването на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в агенция, както и орязването на обезщетенията при напускане на системата, предаде репортер на Novini.bg. Противник на законопроекта на Бъчварова е и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Промените бяха одобрени на първо четене в началото на лятото.

Няма да бъдат намалявани обезщетенията при пенсиониране. Искането беше те да паднат от 20 на 12 брутни заплати.

„Видяхме, че позицията на политическото ръководство е да се запази сегашният статут. Има много предложения, които са направени от другите парламентарни групи също за запазване на статута“, обяви Цветанов.

„Това е подход, който е възприет от десетилетия. Това е една възможност, когато един служител е дал всичко от себе си за държавата, да получи обезщетение, а не да премине веднага в другата позиция, да обслужва организирана престъпност и икономически или корпоративни интереси за сметка на държавните“, коментира още той.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини