Митов: Да съсредоточим усилията си в сферата на сигурността

  • 08 септември 2016 16:08

  • 1974
  • 1
Митов: Да съсредоточим усилията си в сферата на сигурността
© МВнР (Архив)

"Активизирането на диалога между страните от Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка и Европа е от ключово значение. Трябва да съсредоточим усилия към засилване на общите ни действия в сферата на сигурността". Това заяви българският външен министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, по време на участието си днес в среща, посветена на стабилността и сигурността в Средиземноморието.

Събитието се състоя на гръцкия остров Родос. Конференцията е организирана по инициатива на Република Гърция, а в нея участие взимат както държави от ЕС, така и страни от Южното Средиземноморие и значими фактори от района на Близкия изток и Северна Африка (БИСА).

"Основен акцент в разговорите ни са миграцията, борбата с радикализацията и екстремизма, ситуацията в Сирия, сигурността на околната среда и киберсигурността, както и сигурността в енергийната сфера", обясни българският външен министър.

По думите му в по-големи детайли трябва да бъдат обсъдени мерките, чрез които да се стабилизира региона на БИСА.

"Работим с всички страни в близост до ЕС, включително и с Република Турция, за да постигнем надеждни и устойчиви решения, които ще позволят на всички да контролират успешно границите си", заяви още Митов.

Той обясни, че на държавите, които имат затруднения с миграционните потоци - като Турция, Йордания и Ливан - следва да бъде оказана помощ с цел тяхното подпомагане за справянето с проблема. „Днес Европа има задачата да преодолее новите предизвикателства пред себе си, да засили интеграцията. Една от сферите, в които може да се постигне повече интеграция, е точно миграцията“, категоричен бе българският външен министър.

Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, отбеляза още, че сред възможностите за увеличаване на сътрудничеството е и сферата на енергетиката.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.09 | 10:40

1
Е, един презерватив и сигурността е уредена !

Добави коментар

Водещи новини