Захариева: Осиновяването е благородно дело, не трябва да се живее в лъжа

  • 01 септември 2016 08:19

  • 3502
  • 4
Захариева: Осиновяването е благородно дело, не трябва да се живее в лъжа
©

Осиновяването би трябвало да бъде лесен и максимално щадящ за осиновителите процес. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на правосъдието Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на по повод проекта за промени в Семейния кодекс.

На първо място ще бъде създаден Национален съвет за осиновяване. Това е много добра инициатива, защото така осиновителите ще влизат в единен регистър и това ще улесни процедурата, посочи Захариева.

В проекта за промени в Семейния кодекс са заложени професионални услуги, работа с психолози и социални работници. Основната идея на този проект е грижа за детето, грижа за семейството и улесняване на процедурата за осиновяване, обясни правосъдният министър.

Години наред се насаждаше срам в осиновителите, а от децата се криеше, че са осиновени. Няма осиновено дете, което да не разбира рано или късно и за съжаление, това често става в най-неподходящия момент. Затова идеята на нашите изменения е да се информират децата на подходяща за тях възраст, заяви Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Трябва да променим мисленето. Осиновяването не нещо лошо – напротив, то е благородно. Не би трябвало да се насажда тайнственост или да се живее в лъжа. Няма нищо по-хубаво от истината, добави тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3502 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.09.01 | 15:13

4
VSITCHKI DECA SA RAVNI ISTCHISTETE TERMINA NEZAKONNO DETE.TOZI ''SRAM'' DA OSTANE V ZABRAVA.DECATA SA NACHI.
ЛОВЕЧ

2016.09.01 | 15:13

3
и отвлечените ли

2016.09.01 | 15:12

2
моля в закона да се изясни коя е подходящата възраст,на която майката ще се изправи пред детето си и ще му каже,че не му е майка
beIN SPORTS

2016.09.01 | 12:23

1
Taka da Byde

Добави коментар

Водещи новини