Яне Янев и Михаил Михов в спор за бюджета на ДАНС

  • 08 декември 2011 17:10

  • 1472
  • 0
Яне Янев и Михаил Михов в спор за бюджета на ДАНС
© Булфото

Депутатите Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, и Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно влязоха в спор за бюджета на ДАНС и неговото намаляване.

Според Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, - за 2008 г., 2009 г., 2010 г. и 2011 г. ДАНС е похарчила 425 млн. лв. от създаването си до днес. Янев каза това от парламентарната трибуна при обсъждане на бюджета на ДОО за 2012 г. в частта за ДАНС. „Винаги съм пледирал срещу такава тежка мегаструктура като ДАНС.

В периода на създаването си, тя обедини несвойствени функции и дейности, за които по-късно с консенсус в пленарна зала се съгласихме, че трябва да бъдат променени. След поправки в закона, не случайно бяха отнети част от правомощията и функциите на ДАНС – естествено е тогава да се намали и бюджетът й. За тази структура в ситуация на тежка финансова криза, трябва да сме реалисти и да гледаме числата такива, каквито са. Не доводи, които нямат нищо общо с параметрите в бюджета.

Ако тези близо 500 млн. лв. бяха отделени от националния бюджет за съфинасиране и усвояване за средства от европейските програми, в държавата щяха да влязат поне 2 млрд. лв. от европейски проекти. Нека каже някой от ДАНС – какво конкретно е направено с тези пари? Беше променен законът за ДАНС и е нормално да бъде намален и бюджетът й. Същата промяна трябва да бъде направена и в системата на МВР. От РЗС ще подкрепим предложението на управляващите за ДАНС, защото то е разумно в контекста на цялостния консервативен характер на бюджета”, заяви Янев.

Предложението на управляващите, което бе прието, е за намаляване на обезщетенията на служителите на ДАНС при пенсиониране.
Зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно заяви: „Човек не трябва да има дълга памет, за да си спомня вашето добро сътрудничество с ДАНС в различните етапи. Сега, изведнъж вие се появявате като най-яркия опонент на структурата. Само ако разтвори вестниците от 2009 г. досега, човек ще види салто мортале във вашата позиция. Вие заблуждавате залата. Тези милиони, дето ги говорите, ги няма. Като тогавашен министър на вътрешните работи, може би най-тежко съм изпитал увеличението на възнагражденията в ДАНС тогава”, каза Миков.

В момента не дискутираме въобще намаляването на бюджета, а подстригването под гребенче на различните категории, подчерта той.
„Ако се каже – съкращаваме ви бюджета и правете реформа, това е едно. С тези намаления, които са предвидени в текста, който обсъждаме, най-качествените хора от ДАНС ще си тръгнат, хората със знанието и възможностите за анализ. Крайно некоректно е - да сравнявате с един или друг сектор по този начин. Това е малко като тази работа между голямата ви любов към ДАНС до крайното ви отрицание. Можем да вкараме в дискусията такова секторни противопоставяния – успешно ползвана от кабинета популистка политика, че чудо да стане”, бе категоричен Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, посочи: „Митовете, рано или късно, винаги се развенчават. Пратете сега Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в да ми каже - какво да правя и че РЗС е продукт на ДАНС. Това са дрън-дрън на селския мегдан. Когато говорите отговорно за такива сериозни теми, свързани с огромен бюджетен ресурс на българския данъкоплатец, трябва да съизмервате как са ощетени всички останали сектори и сфери и тогава да заемате подобна позиция. Ако трябва да сме искрени – ние, и когато вие бяхте министър на вътрешните работи, и по-късно сме били критици на ДАНС. Можете да проверите в кой момент кой каква позиция е заемал. Това, което казвате и искате да внушите на обществото, е типичен социалистически популизъм”, заяви Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

Последвайте канала на

1472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини