Има готовност още военни да подсилят охраната на границата

  • 14 август 2016 20:39

  • 10536
  • 2
Има готовност още военни да подсилят охраната на границата
© Министерски съвет

Има готовност още военни да подсилят охраната на границата. Това коментира пред журналисти началникът на отбраната генерал Константин Попов след срещата на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г със заместник-председателя на Военния комитет на НАТО генерал-лейтенант Марк Шислер в Министерския съвет. Ген. Попов обаче уточни, че засега по границата всичко е спокойно и няма особено напрежение в момента.

Попитан колко военни могат да бъдат изпратени на границата, началникът на отбраната посочи, че бройката ще бъде адекватна на мигрантския натиск - колкото повече мигранти, толкова повече военни и гранични полицаи. Той посочи, че преди близо месец сериозно е увеличен броят на военните и в момента има близо 400 души на границата.

Началникът на отбраната обясни, че на срещата в Министерския съвет са обсъдили темата за флотилия в Черно море и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ясно е изразил българската позиция, че искаме Черно море да бъде зона без напрежение. Обсъждахме и въпросите с евентуално увеличаване на мигрантската вълна при определени условия, добави той.

НАТО не може да окаже помощ на нашата сухопътна граница при бежанска вълна, не това е мисията на Алианса, обясни ген. Попов. Флотилия в Черно море няма да има, но България може да поиска същата помощ като Гърция при увеличена мигрантска вълна с много кораби и лодки, които евентуално могат да превозват бежанци, обясни той. Засега това не е така, уточни началникът на отбраната, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10536 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.16 | 11:37

2
НАТО не може да окаже помощ на нашата сухопътна граница.......ами чи го крепиме в това НАТО тогава.Путин може да помогне със сигурност.
mn

2016.08.16 | 06:48

1
как и с какво ще подсилят границата. нито могат да стрелят не могат и да бягат. чакат да вземат 20 заплати и да се пенсионират на 45 години, друго не могат да правят.

Добави коментар

Водещи новини