БСП прогнозира фалит на БДЖ до една година

  • 05 август 2016 11:25

  • 2006
  • 2
БСП прогнозира фалит на БДЖ до една година
© Булфото Архив

„Холдингът „Български държавни железници“ ще бъде закрит в рамките на 1-2 години. Дружеството е в технически фалит. Това заяви народният представител от БСП-лява България и член на транспортната комисия Георги Свиленски.

От седмица насам левицата упорито продължава да настоява за оставката на ръководството на дружеството. Освен това иска и обяснения за работата и причините за лошото финансово състояние. „На няколко пъти имаше опити за спиране на влакове, като миналата година имаше опит за спиране на 140 влака. А миналата седмица бяха спрени 70 влака, при това влакове, които обслужват региони. Този тип влакове имат и социална функция, за които БДЖ получава субсидия от държавата по така наречения договор между държавата и холдинга”, коментира пред агенция “Фокус” Свиленски.

Депутатът подозира, че БДЖ получава субсидия за изпълняване на тези социални функции, а в същото време закрива именно тези влакове, за които получава субсидия, което е абсолютно недопустимо“, каза още народният представител на левицата.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2006 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГРОБ

2016.08.12 | 20:01

2
За какво му е на българина ,евтин и удобен транспорт ! За българите и катафалката ,стига !

2016.08.07 | 11:09

1
Важно е да се строят нови жп гари и да се крадат милиони не е важно БДЖ дали ще съществува.

Добави коментар

Водещи новини