МО ще освободи служители от администрацията, придобили и упражнили правото си на пенсия

  • 29 юли 2016 18:46

  • 2659
  • 1
МО ще освободи служители от администрацията, придобили и упражнили правото си на пенсия
© Novini.bg

В съответствие с приетия Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния служител, Министерството на отбраната ще освободи служители от заеманите длъжности в администрацията, с цел обновяване на нейния състав, съобщават от ведомството.

Тези служители са придобили и упражнили правото си на пенсия по Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България (с всички произтичащи от това социални компенсации и придобивки) и след това са били назначени като цивилни служители в администрацията.

С промените в Закона за държавния служител се изравняват условията за прекратяване на служебните правоотношения с аналогичните условия по Кодекса на труда. Така за работодателя се създава възможност да прекрати служебното правоотношение при придобито и упражнено право на пенсия от страна на държавен служител.

Предприетите действия съответстват и на управленската програма на правителството за насърчаване на младежката заетост. За всички освободени позиции ще бъдат обявени конкурси, съобразно законовата процедура. Целта е да се насърчат кадри от системата на Министерството на отбраната и Българската армия за кариерно развитие, както и да се стимулират млади и перспективни кадри с подходящо образование и квалификация извън системата на министерството.

Ръководството на Министерството на отбраната провежда политика за наемане на все повече млади експерти, завършили престижни учебни заведения в страната и в чужбина, които имат потенциал и знания да се реализират в държавната администрация, пише в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2659 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Човек

2016.07.30 | 02:51

1
КОГА НАЙ СЕТНЕ ПИЯНИЦАТА ВЕЖДИ ЩЕ НАПРАВИ ТОВА В КУЛТУРАТА? КОГА ЩЕ СЕ ВЛЕЕ СВЕЖА КРЪВ В РЕДИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА? ЯВНО ЦЕЛТА МУ Е ДА ЗАТРИЕ ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО ЕДИН НАРОД НЯМА ЛИ КУЛТУРА ТО И НЕГО ГО НЯМА!!

Добави коментар

Водещи новини