Плевнелиев заминава за Словения

  • 22 юли 2016 14:25

  • 1288
  • 3
Плевнелиев заминава за Словения
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде на официално посещение в Словения на 25 юли по покана на президента Борут Пахор.Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Миграционната вълна, ситуацията в Турция, борбата с тероризма и отражението на евентуален Брекзит ще бъдат във фокуса на разговора между двамата държавни глави. Президентите на България и на Словения ще обменят позиции относно перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО. Сред акцентите в разговорите на българския президент в Любляна ще бъдат актуални въпроси от регионалния, европейския и международен дневен ред, както и сътрудничеството в рамките на ЕС, двустранните търговско-икономически отношения, инвестициите, културата и образованието.

Президентът Плевнелиев ще се срещне също с премиера на Словения Миро Церар, със заместник-председателя на парламента Матяж Немец и с кмета на словенската столица Зоран Янкович, както и посещение във високотехнологичния институт "Йожеф Стефан".

Президентът Плевнелиев ще бъде удостоен с "Орден за изключителни заслуги" за приноса му за мирното, демократично и европейско развитие на държавите от региона.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1288 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.27 | 10:34

2
ЩЕ ГО ИБЪТ ПЕДАЛА ПЛЕВНЮ

2016.07.27 | 10:34

3
ама то му харесва на изрода гаден.
Анализатор

2016.07.26 | 10:33

1
По-далече бе бастун!Някак си Словения е близко !!Мишките първи напускат потъващият кораб!

Добави коментар

Водещи новини