Мартин Димитров: Държавата трябва да затегне контрола над популярните каси

  • 21 юли 2016 07:42

  • 1680
  • 0
Мартин Димитров: Държавата трябва да затегне контрола над популярните каси
©

Много е важно да е ясно в конкретна ситуация кой носи отговорност, кой трябва да извърши проверката и как държавата затяга контрола. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Реформаторския блок Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на по повод зачестилите случаи на измами в популярните каси.

За надзора на публичната кредитно-влогова дейност носи отговорност БНБ, но в останалите случаи отговорност трябва да носи Комисията за финансов надзор. Държавата трябва да усили регулирането в тази сфера, подчерта Димитров.

По думите му у нас има повече от 100 популярни каси. Хората трябва да разберат, че когато има висока лихва, има и висок риск, и да се консултират с адвокати със свои близки преди да вложат парите си в такива популярни каси. Безотговорно е да подпишеш такъв договор без да си го прочел и без да си се консултирал. Искаме да има независим одит на тези каси, за да се види в края на годината какво е реалното им финансово състояние, заяви депутатът от Реформаторския блок.

По думите му не всички популярни каси са "пирамиди". Винаги ще има някакви измами, но те трябва да бъдат минимизирани и да бъде засилен контролът, добави Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1680 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини