Засилваме обмена с ФБР

  • 19 юли 2016 08:11

  • 1871
  • 6
Засилваме обмена с ФБР
© Булфото

Вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. е обсъдила с шефа на ФБР актуалната среда за сигурност и последните терористични атаки в Европа и САЩ, съобщават от пресцентъра на МВР. МВР шефката Бъчварова е на работно посещение в САЩ.

Предмет на визитата е противодействието на тероризма, организираната престъпност, нелегалната миграция и трафикът на наркотици. Още в началото на посещението си Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. се е срещнала с директора на Федералното бюро за разследване Джеймс Коуми.

Двамата са препотвърдили готовността си за още по-активен обмен на информация между ФБР и българските структури по правоохрана и сигурност. Двете страни се ангажират да обменят информация за лица, за които има подозрения, че са свързани с терористична дейност, финансиране на тероризма, пране на пари, данъчни измами, престъпления с банкови карти и скиминг устройства, фалшифициране на парични знаци и кибер престъпления.

Шефът на ФБР е дал висока оценка на законодателните промени у нас, които са свързани с инкриминирането на деяния, свързани с приготовлението, подпомагането и обучението за участие в терористични действия, включително и такива, които се извършват от чужденци с цел извършване на терористичен акт извън територията на страната.

От своя страна Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. е благодарила на Джеймс Коуми за все по-активния обмен на информация и сътрудничество по линия на антитероризма. Тя го е запознала с мерките, които страната ни предприема за охрана на границите и управлението на миграционните потоци. Бъчварова е изтъкнала предприетите мерки за засилен граничен контрол по външните граници и особено тази с Турция. На тази граница се извършват систематични проверки на преминаващите.

МВР шефката е уверила, че на ГКПП-ата се извършва редовен анализ на риска, включително чрез рискови профили на чуждестранни бойци. Тя е подчертала, че когато се налага МВР се подпомага от въоръжените сили за охраната на границата. Бъчварова е отчела, че сътрудничеството с граничните власти на съседните страни е добро.

Предстои Бъчварова да се срещне с координатора по контратероризъм към Държавния департамент Джъстин Сибърел, с директора на Службата за борба с наркотиците (ДЕА) Чък Розенбърг, с главния помощник-държавен секретар по правоохрана и борба с наркотиците Луис Ареага, както и други висши държавни представители на САЩ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1871 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.07.20 | 05:30

6
За кражбите по селата ФБР ли ни е нужно...
фен на Джамбазки

2016.07.20 | 05:29

5
Тази тъпа герберска пача направо ме разби. Отдавна не бях се смял така.
yio

2016.07.20 | 05:29

4
Селската пръчка марш в кухнята
гошо

2016.07.20 | 05:29

3
Махни се,некадърницо!На две магарета сеното не може да разделиш.

2016.07.20 | 05:29

2
Голям праз че засилвате обмена с ФБР .

2016.07.19 | 16:44

1
Поредната ексурзия !Екскурзия до Китай ,Виетнам ,Иран ,сега и Кравария !Честито екскурзианти ,плащащите до смърт ви поздравяват !

Добави коментар

Водещи новини