Даниел Митов ще участва в заседанието на Съвета "Външни работи" на ЕС

  • 17 юли 2016 12:05

  • 1264
  • 2
Даниел Митов ще участва в заседанието на Съвета "Външни работи" на ЕС
© Булфото

Министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, ще участва в редовното заседание на Съвета "Външни работи" на ЕС на 18 юли в Брюксел, съобщиха от ведомството.

Министрите ще обсъдят събитията в Турция в последните дни. Съветът ще почете с минута мълчание жертвите на терористичния акт в Ница и ще дискутират борбата с тероризма. Работният обяд е посветен на възможните следващи стъпки по изпълнението на Глобалната стратегия.

Следобедната сесия ще продължи със стратегическа дискусия по отношенията с Латинска Америка в контекста на подготовката на министерската среща през октомври на ЕС с Общността на държавите от Латинска Америка и Карибите. Министрите ще обсъдят прилагането на новата стратегия на ЕС за отношенията с Китай. Ще засегнат и темата за миграцията като подготовка на позицията на ЕС за срещата на високо равнище на Общото събрание на ООН по въпросите на бежанците и мигрантите през септември.

Преди началото на заседанието участниците в него ще имат работна закуска с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Вечерта министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, ще участва във вечеря във формат "ЕС-Съвет за сътрудничество на арабските страни в Персийския залив".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1264 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бахти боклука ....мамин

2016.07.18 | 10:43

2
парцал
Тарас Булба

2016.07.18 | 10:43

1
Даниел Митов ще отиде да мълчи като риба на вечеря на комитета сащ-нато-селафидски ислям!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини