Нинова, Мая Манолова и бивш ректор на Русенския университет са предложени за президент

  • 15 юли 2016 10:13

  • 3468
  • 1
Нинова, Мая Манолова и бивш ректор на Русенския университет са предложени за президент
©

Председателят на Общинския съвет на Русе и бивш ректор на Русенския университет чл. кор. проф. Христо Белоев да бъде издигнат като кандидат за президент на България. Предложението бе направено на партийната конференция в четвъртък вечерта от члена на ръководството на общинската организация на БСП и бивш зам.-кмет на Русе Александър Неделчев.

Освен проф. Белоев, русенските социалисти предложиха за първия държавен пост в страната лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която събра най-много гласове, на трета позиция е настоящият омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Двете „червени“ дами, заедно с проф. Белоев, единствени получиха над 50 процента одобрение от присъстващите. С една повече – четири, са номинациите за вицепрезидент, получили одобрението на повече от 50 процента от присъстващите. Това са за ген. Михо Михов, проф. Андрей Пантев, Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева, пише "24 часа".

Интересното е че сред предложенията за президент фигурираше и членът на АБВ Ивайло Калфин, но липсваше Георги Първанов.

Русенци издигнаха още Янаки Стоилов, Костадин Паскалев, Бриго Аспарухов, Красимир Янков, Михаил Миков, Георги Пирински, Илияна Йотова, Евгени Кирилов, Благовест Сендов, проф. Боян Чуков, и председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3468 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
болшевишки запъртъци

2016.07.15 | 12:04

1
А не може ли цялото комуноидно Политбюро в комплект да играят ролята на Президент ? Само питам ! Ами кадърни са " другарите " на вълците -- само за последните 20 год от цървули станаха мултимилионери !

Добави коментар

Водещи новини