Ненчев: Няма кой знае какво да демилитаризираме в Черно море

  • 14 юли 2016 16:48

  • 1281
  • 4
Ненчев: Няма кой знае какво да демилитаризираме в Черно море
©

Никога и под никаква форма не съм имал притеснения. Занимавам се с политика вече повече от 25 години, каза пред журналисти министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. в отговор на въпрос дали чувства притеснение във връзка с обявената от премиера възможност за рокади в кабинета.

Попитан дали би подкрепил идеята Черно море да стане демилитаризирана зона, министърът на отбраната заяви, че това е твърде подвеждащ въпрос. "Нали разбирате, че това не зависи само и единствено от решението на българското Народно събрание. Ако ще има такава инициатива, тя трябва да бъде съгласувана с всички страни, които са част от Черноморския регион", посочи Ненчев и добави, че България няма кой знае какво да демилитаризира в региона. Би било добре първо този въпрос да бъде зададен към Русия, към Турция, към страните, които имат изключително голям потенциал в акваторията на Черно море, и тогава ние да вземем нашето решение, отбеляза министърът.

На въпрос "колко външни политики има България", Ненчев заяви, че външната политика е само една. Всички документи, с които отидох във Варшава и които станаха част от решенията, не забравяйте, че бяха приети от Министерския съвет, отбеляза министърът.

Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. информира днес депутатите от Комисията по отбраната за взетите на срещата на върха на НАТО във Варшава решения.

В отговор на въпрос за съотношението на силите в Черноморския регион, министърът предостави "най-обща информация" - около 245 са бойните и спомагателните кораби на Русия, шест са подводниците, седма е в готовност. Турция има около 140 бойни и спомагателни кораби в акваторията на Черно море, посочи Ненчев, цитиран от БТА. Около 30 000 са военнослужещите в района на Крим и приблизително толкова - на западната граница на Русия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1281 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
FM

2016.08.03 | 06:47

4
Само че Оливър Харди е комик, а този е шут.
FM

2016.08.03 | 06:46

3
Само едни мустачки му липсват, и същия Оливър Харди.

2016.07.22 | 15:28

2
Перуката не го е страх за поста !Кравата го е подпряла с един рог в гъза !
Селена

2016.07.15 | 09:57

1
Как може да се изкаже мнистър по този начин.Разбира се че Черно море трябва да е зона без военно присъствие,този човек унищожава всички усилия които прави Б.Б за мира в Черноморската зона,дали ние имаме подводници или не това е друг въпрос,въпросът е др.държави да се оттеглят и НАТО също , а не да стоварват кораби,подводници и какво ли не ,гледката ще е ужасяваща

Добави коментар

Водещи новини